Sistemul de Gopodărire a Apelor (SGA) Dolj va desfăşura începând de mâine acţiunea de deratizare pentru combaterea dăunătorilor, în scopul asigurării funcționării digurilor și lucrărilor hidrotehnice de pe râul Jiu şi fluviul Dunărea în condiții de siguranță. Pentru evitarea unor evenimente neplăcute, SGA Dolj transmite către toate Primăriile riverane zonelor deratizate o informare, astfel încât edilii acestor localităţi să anunţe din timp localnicii şi să le atragă atenţia că păşunatul este interzis.

Campania de combatere a dăunătorilor se efectuează anual cu ajutorul unor substanţe toxice, cu un caracter persistent şi au efecte negative asupra animalelor. Printre primăriile avizate se numără cele de la Dunăre: Rast, Negoi, Bistreţ, Catane, Cârna, Gighera, Ostroveni, Bechet, Dăbuleni. De asemenea, acţiunea se va desfăşura şi pe digurile de la Jiu, sectorul Filiaşi-Ţuglui, iar printre localităţile vizate se numără şi Filiaşi, Braloştiţa, Brădeşti, Coţofenii din Dos şi Scaeşti.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.