DSC_0094

Cristina Calangiu, fost viceprimar al municipiului Craiova, a fost prezentată în urmă cu puţin timp magistraţilor de la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cristina Calangiu, fost director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova şi fost viceprimar al Băniei, a fost reţinută ieri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru 24 de ore, fiind acuzată de trafic de influenţă în formă continuată, în dosarul în care, pe 1 aprilie, au fost arestați alţi doi funcţionari publici din Craiova. Ordonanţa de reţinere emisă pe numele Cristinei Calangiu expiră la ora 16:30.

Potrivit procurorilor anticorupţie, Calangiu este acuzată că, în intervalul 2007-2014, perioadă în care aceasta a ocupat funcțiile de manager al Spitalului Judeţean de Urgență Craiova (în perioada 2006-2009), respectiv viceprimar al municipiului Craiova (în perioada 2012-2015), a pretins și primit sume de bani cuprinse între 15.000 de lei și 8.000 de euro, de la mai multe persoane, pentru ca acestea să fie angajate ca asistenți medicali, respectiv infirmieri, la unități spitalicești din Craiova.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.