Acasă Local Dolj Ziua Mondială a Meteorologiei, sărbătorită astăzi la Craiova

Ziua Mondială a Meteorologiei, sărbătorită astăzi la Craiova

-

Ziua Mondiala a Meteorologiei

Administraţia Naţională de Meteorologie, prin Centrul Meteorologic Regional (CMR) Oltenia, a marcat astăzi Ziua Mondială a Meteorologiei. Cu acest prilej, la sediul Prefecturii Dolj a avut loc simpozionul având ca temă „Clima: De la cunoaştere la acţiune”. Deschiderea oficială a simpozionului a fost făcută de Ladislau Lup, directorul CMR Oltenia, fiind prezentat, de asemenea, mesajul secretarului general al Organizaţiei Mondiale al Meteorologiei, Michel Jarraud.

Ion Marinică, meteorolog, doctor cercetător ştiinţific gradul II la Centrul de Meteorologie Oltenia a vorbit despre această meserie, printr-un discurs intitulat „O viaţă închinată meteorologiei”, apoi a fost prezentat un „Bilanţ al fenomenelor extreme din anul 2014”. S-a discutat, de asemenea, despre frecvenţa fenomenului de grindină în ultimele decenii, despre fenomenul de arşiţă în Câmpia Română, dar şi despre „vreme” şi climă pe înţelesul tuturor.

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat la simpozionul organizat de CMR Oltenia cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei. „În calitate de Prefect al judeţului Dolj îmi face o deosebită plăcere să particip la simpozionul cu tema ‘Clima: De la cunoaştere la acţiune’. În calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pot spune că am o bună colaborare cu specialiştii din cadrul Centrului Meteorologic Regional Oltenia şi mă bazez foarte mult pe informaţiile primite – atenţionări meteorologice – care mă ajută să iau decizii eficiente în lupta cu stihiile naturii!”, a ţinut să precizeze Sorin Răducan.


Editor: Oana Olaru

 

Ana DĂNESCU
Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.