Acasă Local Dolj Craiova găzduieşte faza naţională a Concursului de Fizică Interuniversitar "Dragomir Hurmuzescu"

Craiova găzduieşte faza naţională a Concursului de Fizică Interuniversitar „Dragomir Hurmuzescu”

-

(Foto: ziuaconstanta.ro)
(Foto: ziuaconstanta.ro)

Faza naţională a Concursului de Fizică Interuniversitar „Dragomir Hurmuzescu” se va desfăşura la Craiova, în perioada 27-28 martie. În cadrul acestei competiţii, cei mai buni 35 de studenţi de la cele cinci centre universitare importante din ţară îşi vor încerca forţele. Studenţii din anii I şi II vor susţine o probă scrisă, iar cei din anul III vor prezenta teme de interes pentru ei, rezultatele unor stagii de practică, ale unor studii proprii sau ale unor teme de cercetare efectuate alături de profesorii lor.

Proba scrisă se va desfăşura pe 28 martie, între orele 9:00 – 12:00, în sala C124 a Universităţii din Craiova. În aceeaşi zi, de la ora 13:30, Dan Andrei, Manager Cercetare & Dezvoltare de la Cummins Generator Technologies va face o prezentare a celor mai importante direcţii de dezvoltare ale acestei companii la Craiova. Evenimentul va avea loc la sala C226. Prezentările studenţilor de anul III se vor realiza în intervalul orar 14:00-18:00, iar premierea este programată la ora 19:00.

Departamentul de Fizică din cadrul Universităţii din Craiova organizează întâlnirea Consorţiului Facultăţilor de Fizică din ţară, la care, în general, se iau decizii importante legate de strategiile de cercetare şi cooperare pentru următorii ani. Reprezentanţii Facultăţilor de Fizică se vor întâlni la Casa Universitarilor, sâmbătă, 28 martie, între orele 9:00 şi 17:00.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.