12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDunărea va fi curăţată în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului "Let's Do It, Danube!"

Dunărea va fi curăţată în cadrul celei de-a doua ediţii a proiectului „Let’s Do It, Danube!”

(Foto: letsdoitromania.ro)
(Foto: letsdoitromania.ro)

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” desfăşoară în această primăvară campania “Let’s Do It, Danube!”, creată cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, transmite Agenţia de Presă Radio România. Campania din acest an începe la data de 21 martie, cu o acțiune de curățenie la care sunt așteptați să participe peste 3.000 de elevi din toate județele dunărene. Acțiunea de curățenie marchează Ziua Internațională a Apelor, sărbătorită pe 22 martie. Județele implicate în acest an sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o amplă campanie de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul sesiunilor de pregătite interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea, primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunărea, fauna și flora pe care le găzduieşte.

Campania de educare va continua cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea și se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite.

De asemenea, iniţiativa “Let’s Do It, Danube!” include și o acțiune de curățare a malurilor Dunării, la data de 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internaționale a fluviului. O premieră în acest an este curățarea luciului de apă cu ajutorul unor ambarcațiuni speciale și a unor echipe de scafandri.

În 2014, proiectul “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 9.000 de voluntari în cele două etape ale proiectului: peste 4.700 de elevi au luat parte la acțiunile de educare și responsabilizare și peste 4400 de voluntari au curățat malurile Dunării în 12 județene, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS