14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFotbal compensat cu glume la Braloștița

Fotbal compensat cu glume la Braloștița

Runda a 4-a din Liga a III-a, seria 4, a propus un duel foarte interesant, CSO Filiași – Minerul Mehedinți, mai exact un derbi al nou-promovatelor. Întrucât gazdele au demarat construirea unei arene cochete, disputa s-a consumat la Braloștița și s-a încheiat cu un scor alb, 0-0, la capătul unui joc modest, cu puține ocazii de poartă. Meciul a fost vizibil „afectat“ de starea jalnică a terenului, smocurile de iarbă punând probleme ambelor combatante, care au compensat însă prin determinare. De fapt, acele denivelări au făcut de multe ori deliciul publicului, cei peste 200 de inși prezenți pe margine asistând la câteva lufturi sau execuții defectuoase, dar spectaculoase, unele inspirându-i pe localnicii glumeți, care i-au taxat pe autorii mingilor trimise în cimitirul din imediata vecinătate. „Ce ai, mă, cu bunicul, ce ți-a făcut? Vrei să-l trezești? Vezi că era cam rău, poate vine la tine și îți trage vreo două…“ sau „Nu mai trage de timp, băi băiatule, că te… Iartă-mă, mămică, așa e la fotbal, mai înjurăm! Ce vină am eu că au pus stadionul lângă cimitir și lângă biserică? Tu fă-te că nu mă auzi de unde ești acum, da? Scoală-te, băi băiatule, că-mi creezi probleme“, au fost doar câteva dintre glumele care au stârnit hohote de râs și chiar aplauze.
„Facem eforturi mari să terminăm cât mai repede suprafața de joc de la Filiași, dar, din păcate, ploile din ultima vreme ne-au cam ținut în loc. Ne dorim să ne întoarcem cât mai repede la Filiași, pentru că acest teren ne afectează rezultatele“, a spus vicepremarul Gheorghe Ilie, pentru GdS.
CSO Filiași: V. Lascu – D. Celea, R. Vulpe, A. Lupu, N. Neacșu – I. Crețu (70, M. Crușoveanu), Ad. Dumitrașcu (79, I. Obeanu), D. Ștoiu, C. Pârvuică (60, L. Pais) – M. Buciuman, A. Bălă (68, M. Răducanu). Antrenor: Gigi Ciurea.
Minerul Mehedinți: Ad. Nedelcea – E. Ilinca, M. Petrache, A. Marinaș, C. Iordache – I. Manda (90+2, C. Aldea), A. Ștefan, C. Stanciu, A. Enea (85, L. Prundeanu) – M. Porcescu, R. Lupu. Antrenor: Mișu Vintilă.

Ciurea, împăcat cu rezultatul

La finalul partidei, antrenorul doljenilor, Gigi Ciurea, a admis că rezultatul este echitabil și că speră să obțină mai mult în disputa viitoare, din deplasare, cu UTA Bătrâna Doamnă Arad. „A fost un joc echilibrat, cu două echipe nou-promovate. Ne-am creat foarte puține ocazii de a înscrie și eu cred că rezultatul este echitabil. Am întâlnit-o pe Minerul Mehedinți, o echipă care m-a surprins plăcut, mai ales că am jucat un meci amical la ei, la Severin, cu jucători buni, tineri, de perspectivă, așa cum și noi vrem să facem aici, la Filiași. Ce a lipsit? În primul rând, atacul, nu am mai avut forța aia, cum am arătat-o la Giarmata, Buciuman și Bălă au jucat foarte bine acolo. Apoi am suferit la mijlocul terenului, mijlocașii centrali nu au dat un randament bun, nu am avut o posesie bună. Probabil că și starea terenului a contat, dar, una peste alta, a fost un joc frumos, care pe mine m-a mulțumit din punct de vedere al efortului depus. Urmează un meci foarte greu la UTA Bătrâna Doamnă, care este o echipă bună din câte am înțeles, jucăm pe un teren bun și sperăm să avem o evoluție frumoasă și de ce nu să obținem măcar un punct“, a spus Gigi Ciurea, pentru GdS.
Pe aceeași undă s-a aflat și căpitanul Filiașiului, Aurel Lupu: „Am câștigat la o echipă foarte bună în etapa trecută, la Giarmata, și acum pierdem două puncte cu Mehedințiul. Păcat, era o nou-promovată, ca și noi, trebuia să câștigăm. Pe noi nu ne mulțumește punctul ăsta. Cred că și terenul are o foarte mare parte din vină, e departe de Liga a III-a. Mă credeți că și nouă ne este foarte greu să ne pregătim în asemenea condiții?“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS