24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Gașca nebună“ pleacă după puncte la Zalău

„Gașca nebună“ pleacă după puncte la Zalău

http://www.youtube.com/watch?v=SvfOAyAVva0

După victoria nebună cu Brăila, handbalistele de la SCM Craiova vor avea parte duminică (ora 11.00) de un nou meci dificil la Zalău, în fieful selecționerului Gheorghe Tadici.

Handbalistele de la SCM Craiova au oferit joi seară un meci de povestit nepoților. Spectatorii prezenți în Sala Polivalentă au trecut de la agonie, când favoritele erau conduse de invincibila până atunci Dunărea Brăila cu 13-5 la pauză, la extaz, după ce elevele lui Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora au câștigat jocul fără emoții, cu 22-16.
A fost un meci solicitant pentru inimile spectatorilor craioveni, dar cu siguranță și mai solicitant pentru jucătoarele și antrenorii de la SCM. După o primă repriză slabă, cu pase greșite în atac și o apărare neconvingătoare, pauza chiar s-a dovedit un sfetnic bun pentru craiovence.
De la vestiare a ieșit o echipă complet schimbată. „Zvârluga“ Aneta Pârvuț și colegele sale au zburdat dintr-un semicerc în altul, recuperând gol după gol, în uralele spectatorilor, care rosteau neîncetat numele favoritelor. Brăilencele păreau anesteziate, o contribuție decisivă având portarul craiovean Ionica Munteanu, care a închis poarta.
De altfel, elevele Alexandrinei Soare au înregistrat o contraperformanță greu de explicat: au marcat doar trei goluri în 30 de minute.

„Spiritul oltean se transmite instantaneu“

După cum spunea un antrenor de handbal „spiritul oltean se transmite instantaneu celor care joacă la Craiova“, în repriza secundă a partidei cu Dunărea Brăila prin jocul prestat, handbalistele de la SCM au dat dovadă de dăruire, sacrificiu și dorința de a încerca să-și mulțumească antrenorii și fanii, aceștia din urmă creând o atmosferă ca în vremurile bune ale sportului craiovean.
Pe scurt, a fost un meci fabulos, iar dincolo de cele trei puncte, jucătoarele au câștigat respectul publicului. La final, pe holul sălii mulți spectatori spuneau că nu au mai văzut asemenea meci de handbal, cu asemenea răsturnări de situație.

Sbora: Dumnezeu a fost cu noi

Antrenorul Gheorghe Sbora a catalogat meciul SCM Craiova – Dunărea Brăila ca fiind unul „nebun“, ieșit din limitele normalității. „Mie, personal, nu mi-a mai fost dat să trăiesc o astfel de experiență, în calitate de antrenor al vreunei echipe implicate. Adică o echipă să marcheze cinci goluri într-o repriză, apoi cealaltă formație să marcheze trei în repriza a doua. Acest lucru a făcut ca meciul fie unul ieșit din normalitate, chiar nebun. Spuneam la conferința de presă dinainte de partidă, că va fi un joc abordabil. După rezultat se poate spune așa, dar prefer să nu mai avem parte de astfel de partide“, a spus vineri profesorul Sbora pentru GdS.
Acesta crede că SCM a avut parte de un ajutor divin: „Dumnezeu a fost cu noi! La ultima fază portarul nostru, Ionica Munteanu, a aruncat spre poarta adversă, a dat bară, apoi mingea a ajuns în posesia altei jucătoare de la noi, care a marcat. Nici dacă mai repetă de o mie de ori, nu cred că se mai întâmplă asta. A fost un ajutor divin, cineva a fost cu noi și ne-a dat puterea să facem lucruri măiestre în repriza a doua. Vorbind strict de joc, apărarea a funcționat așa cum am dorit noi. Ionica Munteanu a apărat în nota obișnuită“.

Duel între selecționeri

Euforia celei de-a treia victorii stagionale a trecut repede, iar vineri dimineață handbalistele craiovene au revenit la antrenament, cu gândul doar la jocul următor, cu HC Zalău, programat duminică, de la ora 11.00, în orașul de pe Meseș. Zălăuancele au fost de neoprit în runda trecută, impunându-se cu scorul de 40-29 pe terenul echipei U Cluj. Interul Diana Puiu a prins o zi bună, marcând 13 dintre cele 40 de goluri ale echipei pregătite de selecționerul României, Gheorghe Tadici.
Meciul de duminică va fi un duel între selecționerii echipelor care au adus medalii pentru România în ultimul deceniu, Gheorghe Tadici –  cu naționala mare, Aurelian Roșca având rezultate cu naționala de junioare. Nu trebuie uitat nici Gheorghe Sbora, antrenor cu experiență vastă, care a activat atât în țară, cât și în campionate străine. În aceste condiții, va fi interesant duelul dintre antrenori.
Va fi un meci special și pentru extrema formației craiovene, Ana Maria Tănasie, care a debutat în Liga Națională la Zalău, sub comanda lui Gheorghe Tadici, tehnician care a promovat-o și la naționala de senioare a României.

Program și clasament

Programul etapei a 6-a din Liga Națională de handbal feminin: sâmbătă: Mureșul Târgu Mureș – HCM Baia Mare (ora 14.00), duminică: ora 11.00: HCM Vâlcea – U Neptun Constanța, HC Zalău – SCM Craiova, CSM București – CSM Cetate Deva (DigiSport2), Dunărea Brăila – CSM Ploiești, CSM Unirea Slobozia – U Cluj; luni: ora 18.00: HCM Roman – Corona Brașov (DigiSport2).
Clasament: 1. CSM București (15 puncte), 2. Corona Brașov (15p), 3. HCM Baia Mare (12p), 4. Dunărea Brăila (12p), 5. HCM Roman (10p), 6. HC Zalău (9p), 7. SCM Craiova (9p), 8. CSM Unirea Slobozia (6p), 9. HCM Vâlcea (5p), 10. CSM Cetate Deva (4p), 11. U Neptun Constanța (3p), 12. U Cluj (2p), 13. CSM Ploiești (0), 14. Mureșul Târgu Mureș (0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS