9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljThaer Bawab promite să „rupă“ plasele adversarilor

Thaer Bawab promite să „rupă“ plasele adversarilor

http://www.youtube.com/watch?v=QY7G7fQBcgc

CS Universitatea Craiova anunța săptămâna trecută transferul atacantului Thaer Fayez Bawab, în a cărui carte de vizită se regăsesc coloși ai fotbalului european, precum Real Madrid sau FC Barcelona. Oficialii grupării alb-albastre au reușit să-i înregistreze contractul iordanianului cu cetățenie spaniolă abia marți, iar ieri i-au oferit un moment special, managerul Felix Grigore prezentându-l suporterilor într-o conferință, așa cum se întâmplă la transferurile marilor fotbaliști, la marile echipe ale lumii.
„Trebuie spus că Thaer Fayez Bawab este un jucător pe care l-am adus nu cu puține sacrificii, ținând cont că mai avea două oferte din Liga I (Steaua și Dinamo – n.r.). A ales să vină la CS Universitatea Craiova și bine a făcut. Motivul principal pentru care jucătorul a fost dorit de noi și, când spun asta, mă refer și la cei din conducere și la antrenori, este valoarea sa, dar și pentru faptul că vorbește limba română, are foarte multe jocuri în Liga I și goluri marcate. Nu în ultimul rând, el este un jucător comunitar, trebuie spus că are pașaport spaniol, deși peste tot se spune iordanianul Bawab. Sunt foarte bucuros să vă prezint un asemenea fotbalist, pentru că sunt convins, dacă va juca, iar asta va rămâne la latitudinea antrenorilor, va fi acel jucător care va ridica publicul din Craiova în picioare“, a spus Felix Grigore, explicând de ce el nu a putut fi folosit la jocul cu Oțelul Galați. „A vrut să joace în meciul trecut, dar încă nu-i venise cartea verde și nu a putut fi legitimat. Între timp s-a rezolvat această problemă și ieri (marți – n.r) s-a înregistrat transferul la LPF. Deci Thaer, din punct de vedere al actelor, este apt de joc acum, urmând să decidă antrenorii dacă va evolua sau nu la Cluj“, a completat conducătorul CSU.

„Sper să dau multe goluri pentru Craiova“

La rândul său, Thaer Bawab a afirmat că a venit la CS Universitatea pentru că este stabilitate financiară și un proiect sănătos, dar și pentru suporteri, auzind că orașul Craiova mănâncă fotbal pe pâine. „Am ales Craiova pentru că am aici foşti colegi (Cosmin Frăsinescu – n.r.) și mi s-a vorbit foarte frumos de CS Universitatea. De echipa actuală nu știam prea multe, dar m-am informat și știu că este un club cu o istorie frumoasă în România, unde au evoluat foarte mulți jucători cu nume. Am auzit că are o galerie frumoasă, are mulți suporteri și că orașul Craiova iubește mult fotbalul. Sincer, a contat și faptul că este stabilitate financiară, pentru că atunci când am plecat din România multe cluburi aveau probleme economice, dar m-am informat și știu că nu sunt probleme. Muncim și este normal că banii sunt importanți pentru familie. Prima impresie vizavi de echipa Craiovei a fost foarte bună, are jucători valoroși. Am văzut și meciul cu Oțelul și ținând cont de circumstanțe e bine că am câștigat. Nu poți să ai tot timpul mingea și să evoluezi bine în inferioritate. Mie mi-a plăcut. Eu pot să joc și cu presiune, te simți fotbalist când joci cu mulți suporteri în spate și te străduiești să-i mulțumești. Câteodată se întâmplă să nu-ți iese și mai ești aprostrofat, dar de asta este frumos fotbalul“, a spus atacantul de 29 de ani, mărturisind că numele său în arabă înseamnă revoluționar.
Bawab a recunoscut că nu este pus la punct cu pregătirea fizică după ce în vară și-a încercat norocul la o echipă din Arabia Saudită, la Al Ittihad, dar speră să intre de luni în echipă și să marcheze mai multe goluri decât a făcut-o pentru Gaz Metan Mediaș: „Sincer, îmi trebuie o pregătire bună, pentru că în Arabia este altfel. Mentalitatea jucătorilor este diferită, sunt mai amatori. Am stat o lună în Italia, dar pregătirea nu a fost cea mai bună. Am făcut și singur, și cu preparatorul fizic, dar nu sunt 100%. Acum mă pregătesc ca să ajung în cea mai bună formă în cel mai scurt timp. Aș vrea să joc luni, la Cluj și să marchez. Am dat multe goluri frumoase pentru Gaz Metan Mediaș, unul chiar și cu Universitatea Cluj, și sper să dau mai multe aici, pentru Craiova“.

E fan Real Madrid, dar idolul său este Rivaldo

Thaer Bawab și-a ales să evolueze cu numărul 11 la Craiova, dar nu pentru a se pune bine cu Sorin Cârțu, ci pentru că așa purta idolul său, brazilianul Rivaldo, când juca la FC Barcelona. Atacantul CSU a mărturist totodată că este fan Real Madrid și că a trăit cei mai frumoși patru ani ai săi din carieră la clubul cu cele mai multe trofee ale Ligii Campionilor. „Eu am jucat și la Barcelona și la Madrid, dar cel mai mult mi-a plăcut să joc la Real. Am petrecut acolo cei mai frumoși patru ani din viață. Țin cu Realul, vreau să câștige și campionatul în Spania și Liga Campionilor. Am ales să joc cu numărul 11 la Craiova pentru că îmi place mult și a fost liber. Deși țin cu Real, idolul meu a fost Rivaldo și acesta era numărul lui“, a explicat Thaer Bawab, punctând că CSU poate lupta și pe „frontul“ Cupei României, unde va întâlni săptămâna viitoare pe FC Caransebeș: „Orice competiție este importantă pentru noi și trebuie să jucăm cât mai bine, să ajungem cât mai sus. Știm că situația noastră din campionat nu este grozavă, dar vom încerca să ieșim din ea foarte repede“.

Vor să dea cu „șepcile roșii“ de pământ

Întrebat dacă disputa cu „U“ Cluj, de luni seară, din Ardeal, este specială pentru el ținând cont că a lucrat în conducerea „șepcilor roșii“, managerul CSU, Felix Grigore, a afirmat că s-a simțit bine acolo, dar că acum își dorește foarte mult ca alb-albaștrii să contabilizeze toate cele trei puncte. „Universitatea Cluj este fosta mea echipă. Va fi destul de greu pentru mine, pentru că știți și voi că eu m-am simțit bine acolo. Este o echipă și un oraș unde este greu să nu te simți bine. U Cluj este o formație de tradiție, așa cum este și CS Universitatea Craiova, cu suporteri la fel de înfocați, dar merg acolo cu gândul la victorie, la fel ca și ceilalți din staff. Îmi doresc mult să ne întoarcem cu cele trei puncte puse în joc. Nu-mi dau seama dacă este un avantaj că ei au schimbat antrenorul. Cert este că atunci când se întâmplă asta se produce un șoc la echipă. Acum rămâne de văzut ce fel de șoc este, pentru că poate fi și negativ. Noi sperăm să legăm a doua victorie, pentru că este foarte important. Sperăm ca victoria cu Galațiul să fie un nou început, pentru că a venit într-un moment foarte greu pentru noi. Am arătat că suntem un grup unit și ne-am arătat forța, lucru care mental înseamnă foarte mult pentru jucători“, a spus Felix Grigore, punctând că meciul din Cupa României, cu FC Caransebeș, va fi tratat cu maximă seriozitate: „Da, avem un obiectiv și în Cupa României. Ne dorim să ajungem în fazele superioare și de ce nu să o și câștigăm. Știți foarte bine că este cel mai scurt drum spre o cupă europeană. Noi când plecăm la drum o facem cu gândul victoriilor și câștigării competiției respective. Trebuie să ne impunem cu FC Caransebeș“.
Oficialul CSU a dat și o veste proastă suporterilor craioveni, dar și una bună: „Din păcate, Izvoranu are o afecțiune la tendon, i s-au recomandat două săptămâni de pauză totală. Mateiu, în schimb, va merge la Istanbul săptămâna viitoare, marți mai exact, pentru un ultim control și sperăm să fie 100% refăcut“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS