16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGheorghe Sbora: Brăila este o echipă abordabilă

Gheorghe Sbora: Brăila este o echipă abordabilă

Echipa de handbal feminin SCM Craiova primește astăzi (ora 18.00) vizita formației Dunărea Brăila, neînvinsă în acest început de sezon.

Liga Națională de handbal feminin programează astăzi etapa a cincea, una intermediară. SCM Craiova primeşte vizita formației Dunărea Brăila, în Sala Polivalentă, de la ora 18.00. Oaspetele au avut un start de campionat foarte bun, cu victorii pe linie, la fel ca alte trei formații din fruntea clasamentului, CSM București, Brașov și Baia Mare. De partea cealaltă, craiovencele vin după un „duș rece“, după partida cu CSM București, pierdută la 12 goluri diferență. Gheorghe Sbora, unul dintre antrenorii SCM, privește cu încredere disputa cu brăilencele: „Adversarele noastre nu au cunoscut înfrângerea până acum, au o echipă omogenă, același lot ca anul trecut. Am evaluat punctele lor forte și încercăm să valorificăm atuurile noastre. Au o formulă de atac destul de abilă, dar încercăm ca prin jocul de apărare să contracarăm. În general, am jucat destul de bine în partidele de acasă și pe undeva putem spune că vom întâlni o echipă abordabilă, cel puțin privind stilul de joc al Brăilei“.

Atacul nu e așa productiv

Sbora este un pic îngrijorat de cum se exprimă elevele sale în faza ofensivă: „Ne îngrijorează faptul că atacul nostru nu e așa de productiv. S-a văzut și la București că am ratat foarte mult. Consider că am pregătit foarte bine acel meci. Jucătoarele de bază ale CSM-ului au marcat puțin: Rodrigues – un gol din acțiune, Vărzaru – 2, Martin – 1, Vetkova – 1, Torstenson – 3. Ne-au surprins cu Cavaleiro – 4 goluri și Da Silva – 7 goluri. Recunosc că la portarul Pessoa nu ne-am luat măsuri suficiente. Am aruncat exact unde este ea mai puternică, nu unde era vulnerabilă. Paradele ei și câteva decizii de arbitraj au dus la acea diferență mare“. Spre deosebire de jocul anterior, tehnicienii din Bănie au la dispoziție toate jucătoarele, Pașca, Zamfirescu și Ianași fiind recuperate după mici probleme medicale, iar Cioaric a revenit la echipă după ce la meciul cu CSM a fost învoită, având o problemă familială.

Comisia nu au penalizat CSM București

Comisia de Competiții a FRH a analizat contestația depusă de SCM Craiova la finalul partidei de luni, cu CSM București, în ceea ce presa a numit cazul „Ecusoanele“. Pe scurt, antrenorii echipei bucureștene, Mette Klit și Adrian Vasile, nu au avut ecusoanele la începutul jocului, motiv pentru care au fost trimiși în tribună de observatorul partidei, Victor Sighirce. Conform Regulamentului de Organizare şi Desfăşurare al Ligii Naţionale 2014-2015, o echipă este obligată să aibă un antrenor pe bancă, astfel riscă chiar să piardă jocul cu 10-0 şi să fie penalizată cu un punct.  
Membrii Comisiei de Competiții au decis să păstreze rezultatul din teren și, mai mult, l-au trimis pe observatorul partidei la Comisia de Disciplină, considerându-se că „a luat dreptul la muncă oficialilor“, după cum se menționează în Prosport.
Aceeași publicație oferă și argumentele celor 12 membri ai Comisiei de Disciplină, care au constatat următoarele aspecte: „1. Echipa CSM Bucureşti are antrenori cu contracte înregistrate la FRH; 2. Antrenorii echipei au legitimaţii cu viză anuală; 3. Federaţia a eliberat ecusoane pentru patru oficiali; 4. Echipa s-a prezentat la meci cu oficialii care au primit ecusoane, fiind şi înregistraţi în raportul de joc pe baza legitimaţiilor“.
Interesantă este și exprimarea „care au constatat următoarele aspecte“, ceea ce nu înseamnă neapărat că nu s-a încălcat regulamentul.  
Decizia Comisiei de Competiții aduce în discuție nefuncționalitatea regulamentelor FRH, existând multe paragrafe care se bat cap în cap.
Pe de o parte, observatorul are în atribuții să verifice dacă antrenorii au ecusoanele la ei, iar, dacă nu, să nu le permită să stea pe bancă (Art. 19 – Comisia Centrală de Observatori și delegați FRH, Constatările observatorului federal înaintea jocului), iar acum, când observatorul a aplicat acel regulament, este trimis la Comisia de Disciplină, considerându-se că „le-a luat dreptul la muncă antrenorilor“.
Ce-i drept, în regulament se prevede că „la meciurile oficiale, prezența unui antrenor cu contract este obligatorie“, nespunându-se nimic de lipsa ecusonului.

Craiova nu primise răspuns oficial
până la ora 17.00

Reprezentanții SCM Craiova au spus ieri că au aflat decizia Comisiei de Competiții din presă, la club neajungând vreun act de la federație până la ora 17.00. „Nu am primit răspuns oficial! Am citit doar în presă. După ce vine, vom vorbi cu juristul nostru să vedem ce facem“, a spus directorul Victor Lazarciuc, pentru GdS.
Antrenorul Gheorghe Sbora nu mai înțelege după ce regulamente au judecat membrii Comisiei cazul și s-a arătat dezamăgit de acuzele, mai directe sau mai voalate, ale celor de la CSM București. „În litera regulamentului, nici nu mă gândeam să nu avem câștig de cauză. Nu ne satisfăcea că puteam câștiga cu 10-0, pentru că realitatea din teren a fost alta. CSM București e un club cu foarte mulți bani, a investit mult în echipa de handbal, dar este incalificabil să spui că am fi furat noi ecusoanele. Nu am știut la început de meci că există acea prevedere regulamentară. Și în contestație am explicat că pe parcurs am așteptat să vină cu ecusoane, iar antrenorii de la CSM București să revină pe bancă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS