16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova, învinsă de campioană pe final de meci

Craiova, învinsă de campioană pe final de meci

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a debutat aseară în optimile de finală ale Cupei României, pe terenul campioanei CSU Asesoft Ploieşti. Prahovenii s-au impus cu scorul de 70-64 (15-11, 21-20, 13-20, 21-13), într-un meci în care oltenii au jucat curajos şi, dacă erau puţin mai atenţi pe final de joc, puteau produce surpriza. În minutul 35, scorul era egal, 57-57, dar au urmat mai multe ratări ale baschetbaliştilor olteni, iar campionii nu au mai greşit, impunându-se la şase puncte diferenţă. Andelko Mandic, antrenorul formaţiei oltene, a mizat pe următorii jucători: Cătălin Petrişor, Bureau (19 puncte, 7 recuperări), Velickovic (5p, 3 recuperări), Bozovic (6p, 4 recuperări), Vucurovic (10 p, 3 recuperări), Krstanovic (22p, 7 recuperări), D. Andrei (2p, 4 recuperări).  

„A fost un meci foarte bun realizat de jucătorii noștri. Îi felicit pentru tot ceea ce au făcut astăzi în teren. Au jucat de la egal la egal cu puternica echipă din Ploiești. Am văzut determinare și dăruire totală pe durata întregii partide. Calificarea se va juca la noi acasă, la Craiova, și sper ca la meciul retur să avem o sală plină”, a declarat antrenorul craiovenilor, Andelko Mandic.

Meciul retur se va juca pe 1 octombrie, la Craiova.

Joacă din nou
în Liga Balcanică

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova vor evolua și în acest sezon, în Liga Balcanică, pentru al doilea an consecutiv. Reprezentanții clubului au anunțat abia ieri decizia de a se înscrie în această competiție, decizie care se pare că a fost întârziată din raționamente financiare. „Prezența în Liga Balcanică este posibilă grație unui sponsor, un fan al baschetului masculin craiovean, precum și municipalității care susține necondiționat activitatea de performanță din Craiova. Această competiție se dovedește un proiect foarte serios și tocmai de aceea ne dorim să fim printre protagoniști“, se menționează într-un comunicat. Anul trecut, Liga Balcanică a avut un format diferit, o singură grupă cu nouă echipe, meciuri fiecare cu fiecare, iar oltenii nu s-au calificat în Final Four înregistrând şase victorii şi zece înfrângeri. În acest sezon, SCM-U va face parte din grupa B, alături de alte patru formații: Sigal Prishtina, KZ Vllzania, KK Kozuv și KK Mornar. Liga Balcanică va debuta pe 14 octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS