28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFotbal - FCU Craiova a falimentat oficial, Mititelu anunță revenirea în fotbal

Fotbal – FCU Craiova a falimentat oficial, Mititelu anunță revenirea în fotbal

Tribunalul Braşov a confirmat decizia de intrare în faliment a firmei FC U Craiova SA, patronată de Adrian Mititelu și pe care se afla echipa FC Universitatea Craiova, informează Prosport. Instanţa a respins recursul făcut de patronul clubului din Bănie, menţinând decizia iniţială, dată în luna aprilie a acestui an. Clubul de fotbal, dezafiliat şi din structurile FRF după decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, este astfel desfiinţat. Societatea are peste 70 de persoane trecute la masa credală, printre care şi selecţionerul Victor Piţurcă, acesta având de recuperat cele 7 milioane de euro, daune după ce a fost demis de Adrian Mititelu.

„Curtea menţine hotărârea atacată. Respinge ca lipsită de interes cererea de suspendare a executării hotărârii recurate. Respinge recursul declarat de recurenţii acţionari Mititelu Adrian Marina, Mititelu Gigi Adrian, Mititelu Liana Gabriela, Preoteasa Gigel, creditoarea Valorificare Creanţe SRL Craiova şi debitoarea Fotbal Club U Craiova prin administrator special împotriva sentinţei civile nr.1124/SIND/9.04.2014 şi a încheierii din 12.03.2014 pronunţate de Tribunalul Braşov. Irevocabilă”, se arată în soluţia Curţii de Apel Braşov, publicată pe portalul Ministerului Justiţiei.
În replică, Adrian Mititelu a emis un comunicat pe site-ul fcuniversitatea.ro în care acuză că echipa a fost „împinsă în faliment prin fel şi fel de fapte de abuz şi trafic de influenţă”. „Dorinta acerbă a unor nebuni de a vedea Fotbal Club U Craiova în faliment, iată că li s-a îndeplinit. Urmează să vedem în curând și cealaltă față a monedei, în sensul că toți cei care au contribuit, în afara legii, la intrarea în faliment a societății vor trebui să răspundă negreșit (…). În ceea ce priveste Clubul de Fotbal Universitatea Craiova, conform Legii 69/2000, dar și având în vedere actul constitutiv al defunctei Fotbal Club U Craiova SA, noua structură U Craiova SA – asigură continuitatea și tradiția Clubului de Fotbal Universitatea Craiova. De astfel, noua structură U Craiova SA deține dreptul de folosință al mărci Fotbal Club Universitatea Craiova și al mărcilor conexe FC Universitatea Craiova, Club De Fotbal Universitatea Craiova, Echipa De Fotbal Universitatea Craiova, Leii Din Bănie (…) Brandul Universitatea Craiova este ultrasecurizat și mai mult ca sigur în sezonul competițional 2015-2016 echipa va intra în competiție (…)”, se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS