15.1 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCSU Craiova primește contră de la „gugulanii“ olteni

CSU Craiova primește contră de la „gugulanii“ olteni

Sorții au fost buni pentru CS Universitatea Craiova, care o va întâlni pe FC Caransebeș (locul 4 în Liga a II-a, seria 2) în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, jocul urmând să se desfășoare în jurul datei de 24 septembrie, în funcție de programul pe care îl va stabili televiziunea care a câștigat drepturile de transmitere a competiției. Duelul se anunță extrem de interesant prin prisma faptului că în lotul „gugulanilor“ se regăsesc numeroși jucători olteni, în frunte cu antrenorul Sorin Bălu. „Sunt născut în Calafat și avem în lot vreo nouă juveți. E vorba de craiovenii Sorin Bușu, Radu Barbu, Marius Ologu, Sabin Lupu, de Dragoș Săulescu, de la Târgu Jiu, de slătineanul Gabriel Precup, care a venit chiar de la CSU, și de severinenii Andrei Dicu, Adelin Făiniș și Cristi Poiană. Ca să glumesc un pic, cred că noi avem mai mulți olteni în lot decât voi, cei de la Craiova. Pentru noi este o mare onoare și plăcere să jucăm cu CS Universitatea. Alături de UTA, este campioana provinciei, o echipă de tradiție a fotbalului nostru, o formație care chiar dacă astăzi traversează o formă mai slabă, este totuși una dintre echipele valoroase ale țării. Cu siguranță că ne dorim să învingem, însă va fi foarte greu, deoarece Craiova, pe lângă lotul de jucători foarte buni, are și doi antrenori excepționali din punctul meu de vedere. Noi ne vom juca șansa“, a spus tehnicianul echipei FC Caransebeș, Sorin Bălu, pentru GdS.

Precup și Bușu vor calificarea

Mijlocașul Gabriel Precup, unul dintre jucătorii care au pus umărul la promovarea CSU în Liga I, a afirmat că are amintiri frumoase din Bănie, dar că își dorește să continue cu FC Caransebeș în competiția KO. „Sincer,  
mi-am dorit să mă reîntâlnesc cu foștii colegi, am amintiri frumoase din Bănie. Am fost acolo de la începutul proiectului și până la promovare și
ne-am îndeplinit obiectivul față de conducere și suporteri. În viața echipei apar schimbări, iar eu a trebuit să plec… Acum sunt la Caransebeș, privesc în viitor și aș vrea să facem o figură frumoasă, să obținem un rezultat bun cu ei. Trebuie să-i respectăm, a venit acum și nea Sorin Cârțu la echipă, îl cunosc foarte bine pentru că am lucrat cu dumnealui. Ştiu cum pregătește fiecare meci și sunt convins că vor să meargă mai departe. Mi-ar plăcea să-i eliminăm, iar în fotbal, mai ales în Cupa României, au mai fost surprize și sperăm să o producem și noi“, a spus Precup. „I-am urmărit pe băieți și eram sigur că vor câștiga cu Oțelul, pentru că a venit nea Sorin și Emil Săndoi și le-au dat altă motivație. Eu zic că vor avea rezultate și că nu vor fi probleme cu retrogradarea. Au avut și un program dificil, au întâlnit pe Astra, Steaua, Petrolul, dar acum vor juca și cu echipe mai slab cotate și vor face puncte. Cred că vor termina în primele zece clasate. Eu le urez mult succes, pentru că suporterii din Craiova merită o echipă de top“, a completat Gabriel Precup, pentru GdS.
Sorin Bușu, fostul fundaș al FCU, a afirmat că ar însemna mult pentru el o victorie în fața CSU. „De când ne-am calificat în 16-imi am spus că vreau să cădem cu CSU. Pentru mine ar fi fost mai frumos să jucăm pe «Oblemenco», dar ar fi bine să jucăm și aici, la Caransebeș. Îmi doresc să o eliminăm pe CSU, spun asta chiar dacă nu joc nici pentru lei, nici contra leilor. Eu sunt bine aici, vin după o accidentare, am stat aproape trei săptămâni, dar îmi revin. Sper să intru și eu din nou în formă și de la iarnă să-mi găsesc o echipă din Liga I“, a spus Bușu, pentru GdS.

Optimismul primează
în Bănie

Victoria cu Oțelul Galați le-a redat moralul celor de la CSU Craiova, directorul tehnic al CSU, Sorin Cârțu, așteaptă încrezător atât disputa de luni, cu Universitatea Cluj, cât și pe cea de la mijlocul săptămânii viitoare, cu FC Caransebeș, dar și pe cea de duminică, cu ASA Târgu Mureș. „Întâlnim o echipă de divizia B, care vrea să elimine o formație din Liga I, deci o să fie un joc frumos, specific Cupei. Mai mult ca sigur o să folosim jucători care au evoluat mai puțin, pentru că sunt trei meciuri în aceeași săptămână și vă dați seama că oboseala va fi mare. Jucăm luni la Cluj, miercuri sau joi o să întâlnim Caransebeșul și după, duminică, pe ASA Târgu Mureș. Și sunt foarte importante toate partidele. Legat de disputa cu Oțelul, a fost o victorie muncită și ne-a ajutat și Dumnezeu prin faptul că imediat după acea eliminare a lui Kay gălățenii au ratat o ocazie mare, a apărat extraordinar Bălgrădean, și altfel ar fi stat datele problemei la 0-1. După, a fost golul ăla senzațional al lui Madson și echipa a dat dovadă de tărie de caracter pe final, a închis toate spațiile și am reușit să păstrăm rezultatul. Ar fi bine să câștigăm la Cluj, să legăm și alte rezultate pozitive, dar important este să nu pierdem. Oricum, noi suntem în foame de puncte și orice punct luat în deplasare ne prinde bine“, a declarat Sorin Cârțu, pentru GdS.

Locul de disputare, sub semnul întrebării

Regulamentul  competi-ției spune că în cazul în care meciul va fi televizat, iar clubul gazdă nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de nocturnă, disputa se va programa pe o arenă din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare disputării şi televizării. Chestionați în legătură cu acest aspect, managerii celor două grupări au admis că disputa ar putea avea loc la Timișoara, Severin sau chiar Craiova, dar cu mici șanse de izbândă.
„Imediat după tragerea la sorți, am discutat cu cei de la Caransebeș pe această temă și le-am propus să suportăm noi cheltuielile și să jucăm pe «Oblemenco», bineînțeles dacă meciul va fi transmis și va fi nevoie de nocturnă. Dânșii nu au părut încântați și ne-au spus că se gândesc, dar că ei iau în calcul să joace la Timișoara sau Severin. Vom vedea ce va fi, dar șansele să jucăm la Craiova sunt foarte, foarte mici“, a spus Felix Grigore, pentru GdS.
„Suntem în stadiul de discuții în privința terenului. Eu aș vrea să jucăm la Caransebeș, pentru că așa e normal, și ar trebui să fim tratați cu aceeași doză de respect. Am muncit ca să aducem o echipă de Liga I la Caransebeș și ne-am bucura ca oamenii de aici să fie părtași la o asemenea partidă. Sperăm că se va putea acest lucru“, a spus managerul echipei FC Caransebeș, Sorin Boiangiu, pentru GdS.

Cupa României

Partidele din 16-imile de finală (24 septembrie): CS Mioveni – Astra Giurgiu, Viitorul Axintele – CFR Cluj, ACS Berceni – Steaua, Unirea Jucu – Petrolul Ploieşti, Fortuna Poiana Câmpina – Dinamo, Şoimii Pâncota – Pandurii Târgu Jiu, Săgeata Năvodari – FC Viitorul, FC Caransebeş – CSU Craiova, FC Bihor – Universitatea Cluj, CF Brăila – Oţelul Galaţi, SC Bacău – Ceahlăul Piatra Neamţ, Chindia Târgovişte – FC Braşov, Rapid Suceava – Gaz Metan Mediaş, CSM Vâlcea – CSMS Iaşi, Rapid Bucureşti – FC Botoşani, Concordia Chiajna – ASA Târgu Mureş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS