10.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMeciurile cu bulgarii, gură de oxigen pentru SCM-U

Meciurile cu bulgarii, gură de oxigen pentru SCM-U

Baschetbaliștii de la SCM-U Craiova își vor măsura mâine (ora 19.30) și duminică (ora 17.00) forțele cu echipa bulgară Balkan Botevgrad, fosta adversară a oltenilor în Liga Balcanică. Amicalele, programate în Polivalenta din Bănie, sunt ca o gură de oxigen pentru formația antrenată de Andelko Mandic, deoarece oficialii SCM-U Craiova au avut probleme în a găsi un adversar din România, într-o perioadă a pregătirii în care jucătorii au nevoie de cât mai multe meciuri de verificare.
Marius Toma, managerul secției de baschet, a expus motivele pentru care Travis Bureau și colegii săi nu pot juca în această perioadă în compania unor echipe din campionatul intern: „Energia Târgu Jiu, partenerul nostru tradițional, a refuzat orice amical, deoarece suntem adversari în prima etapă. Piteștiul a avut stagiu de pregătire în Grecia, nu au mai venit la turneul de la Sibiu și nu a vrut nici un meci de pregătire cu noi. BC Timișoara nu joacă nici un amical în România, Asesoft Ploiești a avut amical cu Partizan Belgrad, plus alte jocuri în Serbia, Sibiul nu ne-a putut întoarce vizita, că a plecat în Serbia. Am jucat la începutul săptămânii două meciuri cu Steaua, la București, forțați de împrejurări. Erau singura echipă disponibilă acum. Cele două meciuri cu Balkan Botevgrad sunt ca un balon de oxigen pentru noi“.
Referitor la partida a doua cu Steaua, de marți, care s-a încheiat la finalul sfertului al treilea, oltenii au explicat de ce s-au retras de pe teren. Marius Toma, cel care a luat decizia, a considerat că așa este cel mai bine.
„Amicalele sunt cele mai periculoase. Sunt nervi foarte mulți, presiune, jucătorii vin după perioada de pregătire fizică. Au fost ieșiri de ambele părți, iar arbitrii tineri nu au ținut meciul în frâu. În timpul campionatului nu se întâmplă lucruri care se întâmplă în presezon. Am considerat că este mult mai bine să nu mai jucăm decât să degenereze lucrurile. Nu am făcut o propagandă jocului de baschet, dar era mai bine să se fi accidentat vreun jucător? Anul trecut, la turneul de la Târgu Jiu am pierdut doi jucători, care s-au accidentat, apoi toată componența echipei a fost modificată“, a explicat Toma. Antrenorul Andelko Mandic a spus că în presezon multe meciuri de verificare se încheie prematur: „Se mai întâmplă să nu se joace un meci amical până la final. În orice țară întâlnim astfel de situații, să nu mai spun că se lasă și cu bătaie. Am mers 300 de kilometri și ne-am fi dorit să jucăm tot meciul, dar nu în orice condiții“.

Belin nu s-a integrat

În ceea ce privește lotul craiovean, americanul Kamren Belin are probleme de acomodare, iar o decizie vizavi de situația acestuia va fi luată în scurt timp. „Nu s-a integrat deocamdată, nu suntem mulțumiți, dar vom reveni cu amănunte zilele următoare. Acum avem discuții. Este un copil foarte talentat, cuminte, are o atitudine extraordinară, dar nu s-a obișnuit cu stilul de joc al echipei. Are 22 de ani, la fel ca Travis când a venit aici. Nici Bureau nu a strălucit din prima lună, ci în noiembrie. Problema este că acum avem nevoie de Belin sau de alt jucător să ajute echipa azi, nu peste trei luni“, a adăugat Toma. Bugetul echipei masculine de baschet SCM-U Craiova pentru noul sezon va fi de 500.000 de euro, iar obiectivul – calificarea în play-off. Primele partide oficiale ale oltenilor vor fi cele cu Asesoft Ploiești, din Cupa României. Turul va avea loc pe 18 septembrie, la Ploiești, iar returul o săptămână mai târziu, în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS