Primăria Craiova se pregăteşte să trimită 28.000 de somaţii, titluri executorii şi alte acte administrative craiovenilor care au restanţe la taxe şi impozite. Pentru servicii de printare, împlicuire, scanare şi trimitere către rău platnicii care nu-şi plătesc taxele şi impozitele către DIT Craiova, administraţai locală plăteşte 25.200 de lei.

Primăria Craiova porneşte războiul cu toţi cei care au uitat de taxe şi impozite pentru case ori maşini. Sunt vizaţi şi ghinioniştii care au adunat multe amenzi.
În acest sens, Primăria Craiova achiziţionează „Servicii de generare în bloc acte administrativ-fiscale: somații, titluri executorii, decizii referitoare la obligații de plată accesorii și alte acte administrativ fiscale”. Somaţiile şi titlurile executorii vor fi transmise către craiovenii care nu şi-au plătit impozitele şi taxele de o perioadă bună de timp.
„Este o achiziţie de generare somaţii, popriri care trebuie printate, împlicuite şi se transmit prin poştă către contribuabili. Această procedură este urmată de fiecare dată când se face executarea silită a persoanelor care nu-şi plăptesc impozitele şi taxele la timp. Sunt craioveni care sunt corecţi şi îşi plătesc an de an, la timp, impozitele şi sunt alţii care nu-şi plătesc. În momentul în care le pui poprire pe cont, tot ei sunt nemulţumiţi”, explică Cristian Călin, director executiv DIT Craiova.

Conform caietului de sarcini: „Prestatorul se obligă ca în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la comunicarea notei de comandă să genereze conform criteriilor de selecție un număr maxim de 28.000 de generări trimiteri reprezentând decizii referitoare la obligații de plată accesorii, somații, titluri executorii și alte acte administrativ fiscale, precum și realizarea câte unei copii format PDF după fiecare generare-trimitere. Se vor comunica adrese de înființare a popririi și înştiinţări privind înfiinţarea popririi în baza art. 236 alin. (5) din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cu modificările și completările ulterioare”.
Procedura de executare silită a restanţierilor la plata impozitelor din taxelor locale se realizează în baza Codului de procedură fiscală. Recuperarea debitelor se poate realiza fie prin poprire pe venituri, când contribuabilul nu-şi plăteşte de la timp datoriile către bugetul local.
Citește și: (VIDEO) Craiova – Pitești – București – Constanța, fără întreruperi pe șosele rapide