17.8 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum s-a trezit un doljean din comuna Sălcuţa cu un drum pe propriul teren

Cum s-a trezit un doljean din comuna Sălcuţa cu un drum pe propriul teren

Cum s-a trezit o doljeancă cu un drum pe propriul teren pe care îl deţine în extravilanul comunei Sălcuţa din judeţul Dolj. Aceasta spune că are un teren în extravilanul satului Tencănău din comuna Sălcuţa. Deţine pentru a acesta titlu de proprietate eliberta de primărie în anul 1996 şi un certificat de moştenitor din anul 2016. Toate bune şi frumoase spune femeia, dar ideea primărie de-a asfalta drumurile din localitate, de alt fel o idee bună, i-a adus probleme. Pe perioada lucrărilor, firma care a executate lucrările, cu acceptul primăriei, spune proprietara, a depozitat pietrişul şi a executat un drum pietruit pe terenul ei.


„Pe perioada desfăşurării lucrărilor firma executantă, cu acceptul Primăriei Sălcuţa, a depozitat pietrişul şi a executat abuziv şi ilegal un drum pietruit, pe terenul meu, pe o distanţă de 200 de m spre pădurea din vecinătate. Urmare a acestei ilegalităţi, terenul meu de 6.500mp) a devenit impropriu destinaţiie de teren agricol. Drumul public, care trece pe lângă terenurile mele, nu a fost întreţinut de primărie fiind impracticabil. Accesul din DJ552A Tencănău- Mârza se face acum pe drumul creat ilegal pe terenul meu”, spune Constanţa Ciocoiu.


Aceasta mai spune că în luna aprilie a acestui an a făcut o adresă către Primăria Sălcuţa. Ea a cerut să se îndepărteze pietrişul de pe terenurile propreitate privată şi să redea terenul circuitului agricol, conform actelor de proprietate, dar nu a primit niciun răspuns. „M-am adresat Primăriei Sălcuţa cu cererea nr.1489/16.04.2024 să îndepărteze pietrişul d pe terenurile situate în tarlaua 69, parceşa 22-23, dar nu am primit niciun răspuns în termenul legal”, spune proprietara.


Aceasta mai spune că pe acest drum localnicii care iau lemne din pădurea vecină au acces mai uşor. Din păcate, aici chiar a avut loc un accident. O persoană care transporta lemne din pădure a decedat în urma unui accident rutier.
Proprietarii mai spun că la inststenţele lor şi a numeroaselor adrese reprezentanţii CJ Dolj au decis ca azi să meargă la faţa locului şi să tranşeze situaţia.

Răsturnare de situaţie

Primarul comunei Sălcuţa prezintă o altă situaţie. „Au venit şi cei de la CJ Dol şi au constatat că la faţa locului că nu mai este nimic. Susţin proprietarii că primăria a pus piatră, dar nu primăria a făcut asta. Acum s-a făcut curăţenie. Piatra a fost pusă de firma de construcţii, nu are legătură cu noi. Pe acolo este un drum făcut de localnici de 30 de ani, numai că s-a deviat. Drumul a fost făcut de cei care merg la pădure. Dumnealui urmează să-şi facă cadastru, că uneori ce este pe titlu nu bate cu cadastrul. Dacă acel drum face parte din terenul dumnealui i se va pune în vedere celui care a făcut acel drum să-i lase omului terenul. Primăria, repet nu are nici o implicare. Proprietarul a făcut adresă şi către Ocolul silvic. Proprietarul va face dovada propreităţii cu cadastru, urmând să-şi delimiteze terenul aflat în proprietate”, a spus primăriţa comunei Sălcuţa, Aurica Giurcă.

Primăria a făcut mai multe lucrări de modernizare a drumurilor din comună

În anul 2023, Primăria Sălcuţa scotea la licitaţie proiectarea tehnică şi execuţia unor lucrări în cadrul proiectului: ”Modernizare drumuri de interes local etapa I, Comuna Sălcuța județul Dolj”. Prin acest proiect primăria solicita proiectarea şi executarea unor lucrări de construcţii pentru obiectivul de investitie: ”Modernizare drumuri de interes local etapa I, Comuna Sălcuța județul Dolj” Cheltuieli pentru servicii de proiectare + AT din partea proiectantului 374.470,82 lei compusă din: Proiect tehnic şi detalii execuţie – 235.000,00 de lei. Documentaţie tehnică pentru obţinere avize, acorduri, autorizaţii – 124.470,82 de lei. Asistenţă tehnică din partea proiectantului – 15.000,00 de lei. Cheltuieli lucrări de execuţie: 6.990.384,51de lei compusă din: Construcţii şi instalaţii aferente investiţia de bază – 6.973.384,51de lei B.. Lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 17.000,00 de lei. Valoarea totala estimată a fost de 7.364.855.33 de lei.
Am încercat să contactăm primarul localităţii Sălcuţa, Aurica Giurcă pentru a expima un punct de vedere în numelel primăriei, dar aceasta nu a răspuns apelurilor telefonice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS