15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUnde ajung buletinele de vot? Primăria Craiova, pusă să caute un spațiu pentru depozitarea acestora

Unde ajung buletinele de vot? Primăria Craiova, pusă să caute un spațiu pentru depozitarea acestora

O clădire de pe strada Simion Bărnuțiu din Craiova va fi punctul terminus al buletinelor de vot de la alegerile din data de 9 iunie. Este vorba despre clădirea aflată în aceeași curte cu CAR-ul pensionarilor. Aceasta a servit în trecut ca sediu de partid.

Primăria Craiova, cea care deţine clădirea de pe strada Simion Bărnuţiu, o va pune la dispoziţia magistraţilor în termen de 30 de zile, adică cu aproximativ două săptămâni înainte de derularea scrutinului efectiv. La acest moment, este un proiect care urmează să fie votat în ședința CL de azi.

„Se aprobă darea în folosinţă gratuită, către Tribunalul Dolj, a imobilului în suprafaţă de 150,61 mp, care aparţine domeniului public al municipiului Craiova, situat în str. Simion Bărnuţiu, nr. 36, având numărul de inventar 12006528 şi valoare de inventar de 456.656,54 lei, până la data de 31.12.2024, identificat în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea amenajării ca spaţiu pentru depozitarea buletinelor de vot ce se vor genera în cadrul procesului electoral. Predarea-primirea spaţiului prevăzut la art.1 se face pe bază de proces-verbal încheiat între părţi, în termen de 30 de zile de la data adoptării prezentei hotărâri. Se împuterniceşte Primarul Municipiului Craiova să semneze procesul-verbal de predare-primire”, precizează proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali craioveni.

Primăria atenționată să caute altă locație pentru buletinele de vot

Primăria Craiova a fost anunțată de Tribunalul Dolj că ar fi bine să găsească un alt spațiu pentru depozitarea buletinelor de vot. În trecut acestea erau depozitate la Judecătoria Craiova. Cum instanța nu are spațiu suficient nici pentru propriile documente, a anunțat primăria să caute o altă locație.

Clădire de pe strada Simion Bărnuţiu întruneşte condiţiile necesare pentru păstrarea în siguranţă a buletinelor de vot de la alegerile din 9 iunie.

„Prin solicitarea înregistrată la Primăria Municipiului Craiova, nr. 162197/18.04.2024, Tribunalul Dolj, ţinând cont de adresa Judecătoriei Craiova nr. 442/12A/10.04.2024 din care reiese că spaţiile de care dispune Judecătoria sunt insuficiente, solicită atribuirea în folosinţă gratuită a unui spaţiu care să fie destinat depozitării buletinelor de vot ce se vor genera, pe perioada obligativităţii legale de păstrare, ţinând cont de faptul că: – o parte din spaţiul cu altă destinaţie decât cea de locuinţă, situat pe str. Simion Bărnuţiu, nr. 36 este disponibil şi este dotat în mod corespunzător cu camere şi grup sanitar funcţional; – este necesară păstrarea în condiţii optime a buletinelor de vot, într-o atmosferă aerisită, lipsită de umiditate, considerăm necesară şi oportună darea în folosinţă gratuită, până la data de 31.12.2024, a imobilului în suprafaţă de 150,61 mp, situat în Craiova, str. Simion Bărnuţiu, nr. 36, identificat în Anexa la prezentul raport, către Tribunalul Dolj, în vederea amenajării ca spaţiu pentru păstrarea şi depozitarea buletinelor de vot folosite în procesul electoral organizat în data de 09.06.2024”, se arată în proiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS