13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO locatară dintr-un bloc din buricul oraşului îşi face nevoile în găleată.Femeia aruncă mizeriile în spaţiul verde din faţa blocului

O locatară dintr-un bloc din buricul oraşului îşi face nevoile în găleată.Femeia aruncă mizeriile în spaţiul verde din faţa blocului

Se întâmplă într-un bloc din buricul oraşului Craiova, la o sută de metri de sediul primăriei. O locatară îşi face nevoile într-o găleată apoi le aruncă în spaţiul verde din faţa blocului. Vecinii spun că sunt disperaţi din cauza mirosului şi a gândacilor care vin dinspre apartamentul acesteia.

Locatarii din blocul 5 scara C de pe strada Mihai Viteazul sunt revoltaţi din cauza unei vecine. Aceasta este o femeie în vârstă şi fără familie. De la o vreme, spun vecinii, femeia are reale probleme. Aceasta nu mai comunică cu nimeni din bloc, rar cu cei de la asociaţia de proprietari, pe unde mai trece din când în când ca să-şi plătească întreţinerea. Bătrâna şi-a restricţionat consumul de apă, deşi vecinii spun că are un venit constant şi ar putea să-şi plătească facturile. Aceştia susţin că aceasta a ajuns să-şi facă nevoile într-o găleată şi ulterior le aruncă în spaţiul verde din grădina blocului. ” Această bătrână are apa oprită ca să se scoată de la întreţinere, deşi are pensie. De la o vreme, aceasta îşi face nevoile într-o găleată pe care o goleşte în spaţiul verde din grădina blocului. Femeia, bănuiesc că are probleme pentru că nu vorbeşte cu noi, nu deschide uşa. Pe noi ne-a disperat cu mirosul şi cu gândacii pentru că locuim în apartamentul de sub ea. Am făcut tot felul de sesizări la DSP Dolj, la Poliţia locală, la Direcţia de Asistenţă Socială. A fost şi amendată, dar degeaba. Pe cea de la asociaţie o blesteamă. Este o reală problemă pentru noi”, spune un locatar din blocul 5, scara C.
Locatarii susţin că dinspre apartamentul femeii emană un miros greu pe scara blocului, iar blocul este invadat de gândaci.


„Ea invocă faptul că nu are bani. Îşi face nevoile şi le aruncă în faţa blocului. Nu comunică cu noi. Nu are pe nimeni, are o persoană care îi mai aduce mâncare, ar mai fi nişte rude pe la ţară, dar ele, mai degrabă, aşteaptă să-i ia locuinţa. Ea are apa separat, iar cu căldura este singura rămasă pe termoficare. Din câte ştiu şi-a sistat singură apa rece, ca să nu mai plătească şi procedează în acest fel, face într-o găleată şi aruncă afară. Nu se poate aşa ceva, suntem în centrul oraşului. Se plâng oamenii”, spune un alt vecin.

Reprezentanții asociațiie

Ce putem să facem noi?

Reprezentanţii asociaţiei de proprietari spun că şi ei au dat curs solicitărilor venite din partea locatarilor. Au făcut demersuri către anumite instituţii, DSP, Poliţia locală şi recent Direcţia de Asistenţă Socială. Aşteaptă răspunsuri.

„Eu văd lucrurile aşa, cei de la Asistenţa Socială, cărora le-am făcut adresă din data de 11.04.2024 să facă o anchetă. Bătrâna are probleme şi trebuie, cu siguranţă, să aibă un asistent social sau să meargă într-o instituţie de profil. Proprietarii din blocul respectiv spun că pe casa scării este un miros greu şi că sunt năpădiţi de gândaci. Noi am făcut dezinsecţie şi deratizare. Ce să-i facem, dacă ea nu vrea să folosească apa? Eu i-am adus la cunoştinţă plângerile vecinilor, dar în zadar. Într-o zi a venit la asociaţie, a mai plătit din datorii şi după, a plecat şi a aruncat mizeria tot în spaţiul verde, de lângă bloc. Clar, femeia are nevoie de ajutor. Ce putem să facem noi? Nu ne permite accesul în apartament, nu vorbeşte cu nimeni din bloc. Ştiu că este o doamnă care îi mai aduce mâncare, iar acum a plecat la ţară la nişte rude”, spune administratoarea asociaţiei de proprietari Mihai Viteazul.


Pe locatara de la etajul patru nu am găsit-o acasă, în schimb un vecin ne-a arătat un filmuleţ cu modul în care bătrâna îşi aruncă mizeriile în grădina blocului ca şi cum ar fi ceva firesc.

Bloc 5, scaraC

Anchetă şi curăţenie doar cu voia locatarei

Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul primăriei Craiova spun că pot face o anchetă la domiciliul femeii, pot lua măsuri doar cu acordul ei.

„Noi vom studia solicitarea venită de la asociaţie. În cazul acesta putem face o anchetă socială, cerem sprijinul Salubrităţii să ridice mizeria din locuinţa acesteiea, dar, atenţie doar cu acordul ei. Altfel, în apartament se poate intra doar dacă există o hotărâre judecătorească. Vecinii pot sesiza DSP-ul”, spune directorul DGAS Craiova, Cosmin Gagiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Un bărbat a înjunghiat-o pe iubita adolescentă a fiului...

Un bărbat a înjunghiat-o pe iubita de 16 ani...

ȘTIRI GdS