23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgu Jiu: Anchetă pentru ultraj, după ce doi polițiști au fost înjurați în misiune

Târgu Jiu: Anchetă pentru ultraj, după ce doi polițiști au fost înjurați în misiune

Procurorii gorjeni au început o anchetă pentru ultraj după ce doi polițiști au fost înjurați în timpul unei misiuni, în cartierul de rromi Obreja, din Târgu Jiu.

Polițiștii erau în urmărirea unui camion în care se afla un cal mort. Șoferul a fost sancționat pentru transportul respectiv.

În zonă au apărut mai mulți localnici și totul s-a transformat într-un scandal. La 112 a sunat inclusiv o femeie care a susținut că a fost împinsă de unul dintre oamenii legii.

Polițiștii au fost înjurați, iar activitatea le-a fost îngreunată.

SNP cere o protecţie mai mare pentru poliţişti

Sindicatul Național al Polițiștilor (SNP) s-a sesizat după cele întâmplate și cere modificarea legislației pentru o protecție mai mare a polițiștilor.

„O fotografie banală, ar spune unii. Nu și colegul nostru care în dimineața zilei de 13.04.2024 a fost la un pas să fie linșat pentru ca avut curajul sa folosească semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de politie pentru a urmări o autoutilitara în cartierul Obreja. Acest „tupeu de milițian” a deranjat comunitatea, iar mai mulți cetățeni ale căror urechi au fost iritate de sunetul sirenei au cerut socoteala colegului adresându-i amenințări. Astfel, a fost nevoie de mai multe echipaje pentru a salva pielea colegului care a avut curajul sa își facă datoria.

ULTRAJELE, indiferent de modul în care sunt comise, trebuie sancționate imediat de către magistrați. Orice întârziere în luarea măsurilor preventive, nu face decât să încurajeze!

SNPPC a solicitat public modificarea Codului Penal și Codul de Procedură Penală, în sensul instituirii:

  • obligativității propunerii arestării preventive în cazul ultrajului și ultrajului judiciar,
  • instituirii pedepsei cu închisoare strictă la ultraj și ultraj judiciar ( fără amânarea aplicării pedepsei, suspendarea executării pedepsei, amendă penală sau și alte tertipuri care să asigure neexecutarea detenției).
    De asemenea, Biroul Executiv Central al SNPPC, a solicitat domnului ministru Cătălin PREDOIU, accelerarea modificarii urgente a OMAI 9/2009, in sensul instituirii sprijinului juridic pentru politiștii ultragiați”, conform unui mesaj al SNPPC.

Citeşte şi: Gorj: Zeci de sancțiuni aplicate de jandarmi în perioadă de prohibiție la pescuit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS