13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRAADPFL şi gardul artificial - love story cu năbădăi, care poate costa peste 670.000 de lei

RAADPFL şi gardul artificial – love story cu năbădăi, care poate costa peste 670.000 de lei

Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ se zbate încă din luna mai a anului trecut să ducă la capăt o licitaţie pentru achiziţionarea de gard artificial, împodobit cu flori artificiale. Două licitaţii au fost deja anulate, însă RAADPFL ţine morţiş să cumpere gard artificial, aşa că a mai lansat o licitaţie în acest sens. Ba chiar a mărit miza şi este dispusă să plătească mai mult fiindcă îşi doreşte neapărat această achiziţie.

RAADPFL nu renunţă la gardul artificial

RAADPFL insistă cu licitaţia pentru gardul artificial. În luna mai a anului trecut a publicat în SEAP prima licitaţie de acest gen, sub denumirea de „Acord cadru – furnizare gard viu artificial“, contract pe care era dispusă să plăteasă până la 544.833 de lei, fără TVA. Potrivit documentaţiei de atunci, RAADPFL voia să cumpere „gard viu artificial – cantitate maximă estimată 1.700 de bucăţi. Cantitate minimă estimată – 10 buc“.

Licitaţia s-a dus pe apa sâmbetei, fiindcă până la data limită de depunere a ofertelor, nicio firmă nu s-a arătat interesată să vândă produsul dorit de regia craioveană. Dar RAADPFL nu a renunţat, aşa că la finalul lunii iunie 2023 a rescos la licitaţie contractul, având aceeaşi valoare estimată şi cerinţe identice. Nici de această dată licitaţia nu a avut sorţi de izbândă, fiind anulată pe motiv că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme“.

An nou, o altă încercare

Chiar şi după două licitaţii eşuate, regia nu a renunţat la ideea de a cumpăra gard viu, ba chiar pare mai decisă de această dată. Pe 15 aprilie a apărut din nou în SEAP o nouă licitaţie în acest sens. Mai mult decât atât, RAADPFL este şi mai darnică şi a mărit miza totală a contractului cu aproape 130.000 de lei, fără TVA. Acest lucru înseamă că suma totală estimată de regie pentru cumpărarea de gard artificial a ajuns la 674.388 de lei, fără TVA (aproximativ 135.000 de euro). Practic, suma a crescut fiindcă şi cantitatea maximă a bucăţilor de gard artificial a fost mărită de la 1.700 la 2.200.

Regia a stabilit şi câteva aspecte legate de modul în care trebuie să arate gardul pe care vrea să îl cumpere. „Gardul trebuie să aibă un grad ridicat de opacitate. Poate fi utilizat pentru a decora sau ascunde garduri, pereți, având un efect vizual deosebit. Gardul trebuie să aibă dimensiunea de 100 x 200 cm și să fie realizat din lemn de salcie, pe care sunt atașate frunze și flori artificiale. Șipcile de lemn să fie îmbinate în așa fel încât gardul să devină ajustabil, iar pe măsură ce se lungește, acesta se micșorează în înălțime. Produsul se va livra asamblat, fiind gata de utilizare imediată. Greutatea unei bucăţi de gard trebuie să aibă o greutate de circa 4,5 kg“, este menţionat în documentaţia publicată de RAADPDL Craiova.

Regia mai solicită potenţialei firme care va pune la dispoziţie gardul artificial o garanţie de minim 12 luni, iar în preţul contractului să fie inclusă şi livrarea.

Acordul-cadru, împărţit în două contracte

Fiindcă este vorba despre un acord-cadru, regia a specificat în caietul de sarcini faptul că acesta va presupune două contracte subsecvente, în cadrul cărora se vor solicita diferite cantităţi de gard viu, în funcţie de necesitate. Astfel, RAADPFL are posibilitatea să solicite, pe parcursul întregului acord-cadru, o cantitate minimă estimată la 10 bucăţi de gard artificial şi una maximă de 2.200 de bucăţi. Acelaşi contract menţionează şi faptul că va fi vorba despre două contracte subsecvente – unul valabil de la semnare până la 31 iulie 2024, perioadă în care se pot solicita de la 5 la 800 de bucăţi de gard artificial, iar cel de-al doilea valabil de la 1 august 2024 până pe 31 martie 2025.

În cazul celui de-al doilea contract subsecvent regia va putea solicita firmei câştigătoare o cantitate cuprinsă între 5 şi 1.400 de bucăţi de gard artificial. Firmele care vor să pună la dispoziţia regiei gardul artificial pot depune oferte până pe 26 aprilie. Apoi, undeva la finalul lunii mai va fi desemnată firma câştigătoare. Dar acest lucru se va întâmpla numai dacă RAADPFL are mai mult noroc de această dată, comparativ cu ultimele două licitaţii publicate tot pentru gardul artificial şi eşuate.

Contractul de 9 milioane de lei pentru arbori şi alte plante, râvnit de patru firme

O altă licitaţie foarte bănoasă pe care RAADPFL Craiova o are în desfăşurare este cea pentru „furnizare de material dendrofloricol pentru anul 2024“. Acordul-cadru, care are o valoare totală estimată între 89.810 de lei şi 9.151.038,3 de lei, fără TVA, va presupune două contracte subsecvente şi a fost împărţit în şase loturi. Fiecare dintre loturi presupune cumpărarea unei game largi de arboi, ierburi ornamentale, flori anuale, plante bulboase, dar şi rulouri de gazon.

Pentru acest contract, perioada de depunere a ofertelor s-a încheiat, iar RAADPFL se află acum în etapele de evaluare. Fiind un contract pe mulţi bani, patru firme au depus oferte. Este vorba despre SC Oltenia Garden SRL, care vrea să obţină contractul pentru toate cele şase loturi. A doua firmă se numeşte RULOURI DE GAZON şi a depus ofertă doar pentru lotul şase, care se referă la achiziţia de rulouri de gazon. GARDEN CENTER GRUP S.R.L. este a treia firmă doritoare, care a candidat doar pentru loturile 1, 2, 3 şi 4. Ce de-a patra firmă este ECOPROD SRL, care a depus ofertă pentru toate cele şase loturi. Rămâne de văzut cum va decide RAADPFL să acorde contractul – fie mai multor firme, fie doar uneia.

Citeşte şi: Işalniţa pregăteşte drumurile pentru Parcul Industrial, care este în aer de ani de zile

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS