13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Razii ale poliției la depozitele de deșeuri periculoase

Gorj: Razii ale poliției la depozitele de deșeuri periculoase

Polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj au efectuat marţi verificări pe linia respectării prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecţia mediului, la o societate comercială din Târgu Jiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că administratorul societății, un bărbat, de 45 de ani, din localitate, a achiziționat în luna martie a anului 2024, 31.550 de kilograme de azotat de amoniu, îngrășământ chimic, pe care l-a depozitat necorespunzător, în aer liber, sub directa acțiune a soarelui, în locuri neprotejate din incinta punctului de lucru, nefiind respectată fișa de securitate a produsului.

În urma inventarierii pentru stabilirea stocului faptic, a rezultat cantitatea de 31.550 de kilograme de azotat de amoniu, îngrășământ chimic, care a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor urmând a fi transferată imediat într-un depozit al societății care respectă condițiile de siguranță.

A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Citeşte şi: Târgu Jiu: Cărămida de pe un bloc, pericol pentru pietoni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS