12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPacientă în stare gravă după ce i-ar fi făcut puncție dr. Alin Demetrian, medic judecat pentru ucidere din culpă pentru alte cazuri similare

Pacientă în stare gravă după ce i-ar fi făcut puncție dr. Alin Demetrian, medic judecat pentru ucidere din culpă pentru alte cazuri similare

Update: IPJ Dolj confirmă. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dolj s-au sesizat cu privire la faptul că, în seara zilei de 04 aprilie a.c., o femeie de 52 de ani, din municipiul Caracal, județul Olt, ar fi intrat în stop cardio-respirator în urma unei intervenții de explorare endoscopică, efectuată de către un bărbat din municipiul Craiova, medic chirurg.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând a fi dispuse măsuri legale.

Știrea inițială: O pacientă din Caracal a ajuns joi seară la urgență, în stare gravă, după ce i s-a efectuat o bronhoscopie într-o clinică privată. Conform unor surse GdS, medicul care ar fi efectuat intervenția ar fi dr. Alin Demetrian, judecat pentru ucidere din culpă pentru cazuri similare. Chirurgul avea interdicție de practică.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova a confirmat că joi seară, în jurul orei 19.00, o pacientă a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe în urma unei bronhoscopii efectuate în mediul privat. În schimb, a transmis că, oficial, în acest moment nu este în desfășurare o anchetă. De asemenea, reprezentanții spitalului nu au oferit informații despre medicul care ar fi făcut bronhoscopia.

Contactată de GdS, inițial poliția nu a putut oferi informații despre acest caz.

Dr. Alin Demetrian, trimis în judecată pentru ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus trimiterea în judecată a medicului craiovean in luna ianuarie a acestui an, acesta fiind acuzat de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale. Potrivit anchetatorilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, medicul ar fi provocat decesul unui pacient. Procurorii au mai dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de acelaşi medic, pentru alte trei infracţiuni asemănătoare.

Reprezentanţii IPJ Dolj anunţau, în aprilie 2023, reţinerea unui medic din cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova, suspectat de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale.
La acea dată, oamenii legii au explicat că patru pacienţi ar fi decedat în urma unor intervenţii chirurgicale făcute de medicul craiovean.
„În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu”, au explicat poliţiştii doljeni.

Pe 11 aprilie, procurorii au dispus plasarea suspectului sub control judiciar a medicului Demetrian Alin Dragoş.

În luna ianuarie procurorii au dispus trimiterea în judecată a medicului craiovean. Bărbatul a fost deferit justiţiei sub control judiciar.

„La data de 23.01.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus emiterea rechizitoriului și trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a inculpatului Demetrian Alin Dragoș, medic chirurg angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale(…).

La data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin Dragoș a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secționat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocăndu-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineața zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului”, au explicat procurorii.

Aceştia din urmă mai susţin că între actul medical efectuat de către medic și decesul pacientului a existat o legătură de cauzalitate directă.

Infracţiuni asemănătoare într-un alt dosar

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. În dosarul penal s-au constituit părţi civile rudele pacientului decedat. Părţi responsabile civilmente sunt societatea de asigurări City Insurance (prin lichidator) şi Spitalul de Urgenţă Craiova.

Procurorii craioveni au mai precizat că s-a dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor pentru alte trei infracţiuni de ucidere din culpă.

„Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei și efectuarea de cercetări față de Demetrian Alin Dragoș, în calitate dc suspect, pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale”, au mai precizat procurorii.

Citeşte şi: Gorj: Accident rutier cu două victime la Copăcioasa

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS