19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPalatul Administrativ al județului Gorj va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare

Palatul Administrativ al județului Gorj va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare

Joi, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian Veștea și a prefectul de Gorj, Iulian-Vasile Popescu, a fost semnat contractul de proiectare pentru reabilitarea și modernizarea Palatului Administrativ al județului nostru.

Clădirea emblematică pentru municipiul Târgu Jiu și județul Gorj, a cărei construcție a început în anul 1898, fiind proiectată de arhitectul Petre Antonescu și înscrisă în lista Monumentelor Istorice din România, a fost afectată de cutremurele produse anul trecut în județul nostru.

Conform contactului semnat astăzi, lucrările vor urmări refacerea fațadelor cu valoare arhitecturală, consolidarea structurii și eficientizarea energetică a clădirii, dar și înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice.

Citeşte şi: Procesul accidentului de la 2 Mai: Cererea de încadrare ca omor calificat, respinsă. Apărarea susţine că victimele au parte din vină pentru că se deplasau neregulamentar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS