25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Candidaţii AUR şi George Simion, scandal cu jandarmii la Craiova

(VIDEO) Candidaţii AUR şi George Simion, scandal cu jandarmii la Craiova

Lansare de candidaţi AUR cu scandal la Craiova. Jandarmii le-au pus beţe în roate liderului AUR, George Simion, şi candidaţilor pe care venise să-i lanseze la Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj în faţa Centrului Multifuncţional, acolo unde îşi desfăşoară activitatea Primăria Craiova. Însoţiţi de câteva zeci de membri de partid, Simion&comp. au fost blocaţi de cordoanele de jandarmi să ajungă la pupitrul amplasat la câţiva metri de clădirea primăriei, unde urma să facă declaraţii. S-a lăsat cu îmbrânceli şi huiduieli, mai ales că pe cei de la AUR îi aştepta şi un grup de circa 100 de persoane chemate la contramanifestaţie.

În jurul orei 11 era linişte în faţa Centrului Multifuncţional din Craiova. O sută de persoane aşteptau toropite de căldură să vină auriştii să le zică una, alta. Unele se tolăniseră pe bănci, altele discutau în grupuri, altele îşi verificau pancartele cu mesaje anti AUR şi George Simion.

„Aur Mafia. După blocuri suntem noi, care te facem pe tine“, „Candidatul Ciupercă“, „Nu primim bătăuşi“, „Zero legi, doar violuri“ erau o parte din mesajele de pe pancarte. Mulţimea – pestriţă. Şi mai blonzi, şi mai bronzaţi, îmbrăcaţi fiecare după buget sau gusturi. Unii mai elegant, alţii cu tricoul puţin sub buric.

Ţipete, placaje şi fluierături

La câteva minute după ora 11, dinspre bulevardul principal s-a auzit un vuiet. Zecile de jandarmi au intrat în priză şi s-au aşezat în dispozitiv. „Cine suntem noi? Aur“, răzbătea ca un ecou care le-a dat jandarmilor fiori pe şira spinării. În frunte cu George Simion, circa o sută de aurişti, mulţi purtând steaguri, „s-au lovit“ de cordonul jandarmilor care le-au interzis să înainteze spre Centrul Multifuncţional, acolo unde era amplasat pupitrul AUR şi unde fusese anunţată conferinţa de lansare a candidaţilor la Primăria Craiova şi Consiliul Judeţean Dolj.

Au urmat ţipete, placaje, huiduituri şi un joc de-a şoarecele şi pisica între aurişti şi jandarmi. George Simion, descurcăreţ din fire şi obişnuit cu blocajele forţelor de ordine, i-a convins pe jandarmi să-l lase să treacă. Ceilalţi, inclusiv jurnalişti, au fost opriţi. Chiar candidatul AUR la Primăria Craiova, Marian Vasile, a avut dificultăţi în a trece de cordonul forţelor de ordine. „Dom’ne, eu lucrez aici. Sunt consilier local. Trebuie să trec“, le-a spus Vasile în timp ce era zgâlţâit şi împins în spate de jandarmi.

Marian Vasile era să nu fie lăsat să participe la propria lansare de candidatură

De la câteva zeci de metri distanţă, candidatul AUR pentru CJ Dolj, Ringo Dămureanu, striga în microfon: „Jandarmilor, lăsaţi oamenii în pace. Sunteţi plătiţi din bani murdari“. „Huooo!“, i-au răspuns contramanifestanţii. După câteva minute de negocieri, toţi auriştii au fost lăsaţi să treacă. Probabil, jandarmilor le-a fost teamă de o escaladare a situaţiei.
Ajuns la pupitru, înconjurat de aurişti cu steaguri, cu George Simion lângă el, Vasile a explicat de ce vrea să devină primar al Craiovei. .
„Sunt sigur că doar Aur se bate cu Partidul Comasat Român(aluzie la alianţa PSD – PNL). După 16 ani de activitate în Consiliul Local Craiova am ajuns să fiu nevoit să trec de o barieră de jandarmi, să-mi fie ruptă cămaşa ca să ajung aici. De asta candidez. De asta sunt aici. I-am cerut Olguţei Vasilescu Sala Polivalentă, esplanada. Am fost refuzat sistematic. Nu mă aşteptam să fiu primit aşa de forţele de ordine.

Craiova este condusă nu de un baron, ci de o familie de baroni care au fini, finuleţi care au adus aceşti oameni aici pe care îi respect(contramanifestanţii – n.r.). O să fie o campanie grea, cu mizerii, tipică Olguţei Vasilescu. Mă voi lupta până la ultima picătură de sânge ca să transformăm Craiova în ceea ce trebuie să fie: inima Olteniei. Am decis să candidez după mesajele a mii de craioveni care au înţeles că din 2012 Craiova stagnează.

Vreau să opresc abuzurile din primărie. Voi avea toleranţă zero faţă de corupţie şi abuzuri în primărie. Vom conduce oraşul împreună cu cetăţenii, nu aşa cum face Olguţa Vasilescu căreia îi este frică de cetăţeni. Mă voi bate pentru viitorul copiilor noştri şi al copiilor copiilor noştri“, a declarat Marian Vasile.

Simion către Diaconu: „Iepurilă, pleacă de aici! Eşti trimis de Olguţa“

George Simion s-a arătat şi el dezamăgit de reacţia jandarmilor şi le-a găsit o scuză contramanifestanţilor care îi huiduiau. „Majoritatea nu au nici o vină. Sunt obligaţi să vină. Pe omul ăsta(Marian Vasile – n.r.) nu l-au lăsat 10 ani să candideze. Mare parte din colegii noştri nu sunt lăsaţi de jandarmerie. Asta e Craiova. Asta e faţa urâtă a Craiovei condusă de Olguţa“.

La un moment dat, viceprimarul Craiovei, Răzvan Diaconu, s-a apropiat de grupul AUR şi l-a interpelat pe Marian Vasile. „Marian, autorizaţiile de construire nu se cer aici“. „Iepurilă, pleacă de aici. Tu eşti trimis de Olguţa“, i-a răspuns Simion. „Dar tu de ce ai venit aici? Ai venit să-mi dai banii de i-am băgat în sediul tău?“, a continuat Diaconu.

„Sclavii Olguţei să plece de aici. Iepurilă, pleacă, nu avem nevoie de clone aici!“, i-a spus Simion. În cele din urmă, jandarmii l-au îndepărtat pe Diaconu de grupul AUR considerând că îi incită.

Simion: „E mare disperarea la Olguţa Vasilescu“

George Simion a făcut un apel către Opoziţia din Craiova să li se alăture şi a declarat că, în judeţ, candidaţii AUR sunt ameninţaţi. „E mare disperarea la Olguţa Vasilescu. Îi poftesc şi pe cei de la USR pentru a face un bloc împotriva Olguţei. Sunt ameninţări la adresa candidaţilor noştri din comune în Dolj.

Vine primarul în funcţie peste tine, îţi face contramanifestaţie, ori este de partea mafiei şi îţi dă foc la casă“, a spus Simion care a acuzat cumetriile din instituţiile publice din Craiova.

Dămureanu: Fluieraţi ca vitele în pădure şi animalele în parc înainte de ora mesei

Cel mai dur în declaraţii a fost Ringo Dămureanu, candidatul AUR pentru Consiliul Judeţean Dolj. Contrat frecvent cu huiduieli din partea contramanifestanţilor aduşi la Centrul Multifuncţional, Dămureanu a spus despre Olguţa Vasilescu că este păpuşa perfectă.

„ Oamenii liberi sunt blocaţi cu jandarmii, iar oamenii sunt puşi să instige. Voi toţi arătaţi gaşca de hulitori la comandă. De ce Olguţa Vasilescu a fugit astăzi de la serviciu? De fiecare dată când noi am venit aici, prinţesa păpuşilor, zâna cea bună cum se consideră ea, păpuşa absolută, a fugit de la serviciu. Poate gândiţi cu toţii, cei care vor salva Craiova şi Dolj. Suntem un partid curat, nu ne-am bătut joc de ţară, Nu am furat, nu am plătit oameni să fluiere ca vitele în pădure şi animalele în parc înainte de ora mesei“, a spus Dămureanu.

Un şuvoi de huiduieli şi vorbe de duh din tabăra opusă l-au „spălat“ de toate păcatele. „Să-şi fie ruşine, Olguţa Vasilescu!. Au adus băzâitoare. Nu-ţi mai bate joc de oamenii ăştia“, a mai spus Dămureanu.

În ciuda unei probabilităţi ridicate de încleştare între cele două tabere, evenimentul s-a încheiat fără incidente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS