13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii, blocaţi în trafic din cauza noilor semafoare

Craiovenii, blocaţi în trafic din cauza noilor semafoare

Noile semafoare, puse în funcţiune de administraţia locală craioveană la începutul acestei săptămâni, le dau bătăi de cap craiovenilor. Unii se plâng că stau blocaţi în trafic minute în şir din cauza acestor semafoare, alţii spun că sunt bine venite pentru traficul din anumite zone ale oraşului. Cert este că primăria le-a pornit de probă vineri după-amiază şi ieri la prânz le-a trecut pe intermitent.


„Începând cu data de 15.03.2024, orele 18.00, se vor pune în funcţiune noi instalaţii de semaforizare amplasate în municipiul Craiova în urma implementării proiectului “Proiect Integrat de Modernizare a Sistemului de Transport Public cu Autobuzul în Municipiul Craiova – MOTRIC A”, după cum urmează:

  • Semaforizare intersectia Str. Alexandru Macedonski – Str. Arieș;
  • Semaforizare intersectia Str. Alexandru Macedonski – Str. Caracal – Str. Frații Buzești;
  • Semaforizare intersectia Str. Alexandru Macedonski – Str. Bujorului;
  • Semaforizare intersectia Str. Caracal – Str. Gheorghe Chițu.
    Rugăm conducătorii auto să circule cu atenţie şi să respecte semnificaţia semnalizării rutiere amplasată în zonele respective”, anunţa vineri după-amiază Primăria Craiova.

  • Deci, semafoarele au apărut la intersecţia străzii Caracal cu strada Gheorghe Chiţu, la fântâna de la Piaţa Chiriac, la intresecţia străzii Alexandru Macedonski cu strada Arieş unde era amenajat „un fel de sens giratoriu”, în zona Allianz Ţiriac. Au fost semaforizate şi alte două intersecţii, Macedonski cu strada Caracal şi Fraţii Buzeşti şi strada Alexandru Macedonski cu strada Bujorului.

Blocaţi la semafor

Craiovenii care au ieşit cu maşina în oraş, în acest weekend, în zona centrală, mai ales în zona străzilor Caracal şi Alexandru Macedonski au observat că la unele intersecţii din oraş au apărut semafoare menite să fluidizeze circulaţia. Problemele au începu de luni, craiovenii aflaţi în trafic au spus că mai mult au stat blocaţi decât să circule. Conducătorii auto au spus că au stat minute în şir la semafor, unde s-au format cozi.

„Odată cu pornirea semafoarelor de la Piața Chiriac s-a aglomerat traficul se merge bară la bară de la Independența”, spune un conducător auto.

Trebuia să analizeze impactul înainte de a monta semafoarele…. Au cheltuit inutil nişte bani pe aceste semafoare, iar acum se constată că nu este bine „, este de părere un al craiovean.

Un șofer s-a plâns: „Azi de dimineaţă, la ora 08.00 era foarte aglomerat de la restaurantul Dacia pe Strada Caracal până la Chiriac”, spune conducătorul auto. „Nu pot să îmi dau seama uneori dacă aceste lucruri se fac cum trebuie sau doar pe genunchi. Dupa ce că este cel mai aglomerat cartier, mai punem şi semafor, să paralizam efectiv circulaţia din trei sensuri. Mai bine se fac nişte giratorii”, spune un alt craiovean.

O semaforizare pentru fluidizare

Părerile sunt împărţite. Sunt şi şoferi mulţumiţi care afirmă că mai bine îşi aşteaptă rândul la semafor decât să aştepte minute în şir să traverseze o stradă precum Gheorghe Chiţu.

„Eu cred că şi înainte era haos. La orele de vârf, autoturisme, autobuze erau blocate. Eu trec frecvent prin intersecţia de la Chiriac. Era un adevărat pericol, aşteptai până îţi dădea cineva voie să treci. Uneori, trebuia să te bagi la tupeu”, spun un craiovean.


Alţii spun că este doar o perioadă de tranziţie. În timp craiovenii se vor obişnui cu noua semaforizare.

„La Ţiriac vin de pe Bujorului, de pe Arieş, de pe Macedonski. Se întâlnesc din trei direcţii într-un giratoriu care numai giratoriu nu este. Tot pe aici trec şi autobuze, un adevărta dezastru. Era ca o luptă, care trece primul. Acum, măcar aştepţi civilizat la semafor Vom vedea în timp dacă este un rezultat bun sau rău”, spune un alt craiovean.


Ieri, la ora prânzului semafoarele au fost lăsate pe intermitent.
Concluzia este că infrastructura Craiovei este suprasolicitată, una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă oraşul este traficul care se traduce nu doar prin aglomerația străzilor, ci și poluarea atmosferică, probleme care afectează sănătatea populației și calitatea vieții.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS