20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Șoferi depistați la volan cu permisul suspendat sau sub influența drogurilor

Gorj: Șoferi depistați la volan cu permisul suspendat sau sub influența drogurilor

Serviciul Rutier Gorj a depistat în acest weekend mai mulți șoferi care încălcau legislația rutieră.

Astfel, polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat un tânăr de 30 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Victoriei din localitate, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat, de peste două luni.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari au depistat un bărbat de 45 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 66 Rovinari, având dreptul de a conduce suspendat, din luna ianuarie.

În ambele cauze s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul, pe drumurile publice, fără permis de conducere.

Șoferi depistați la volan sub influența drogurilor

Totodată, o tânără de 21 de ani, din orașul Bumbești Jiu, a fost depistată în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Conducătoarea auto a fost testată și cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au oprit în trafic un tânăr de 21 de ani, din orașul Rovinari, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 66 Plopșoru, iar în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

„Menționăm că acestea nu reprezintă probe în cadrul dosarului penal, persoanele fiind conduse la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul, pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive”, conform IPJ Gorj.

Șofer prins băut la volan la Motru

Polițiștii din Motru au mai depistat și ei ieri în trafic un localnic, de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului, bărbatul având o îmbibație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost transportat la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Citește și: Gorj: Bărbat din Scoarța, reținut pentru șantaj și lovire

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS