12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIntenCity 2024: Peste 600.000 de euro pentru amenajarea stadionului şi Sălii Polivalente

IntenCity 2024: Peste 600.000 de euro pentru amenajarea stadionului şi Sălii Polivalente

Opera Română Craiova, organizatoarea festivalului IntenCity, a scos joi la licitaţie contractul pentru amenajarea scenei şi tot ce ţine de sunet, lumini şi restul detaliilor legate de spaţiile din interiorul Stadionului Ion Oblemenco şi Sălii Polivalente. Suma alocată doar pentru aceste amenajări depăşeşte 3 milioane de lei.

Începe numărătoarea inversă pentru organizatorii Festivalului IntenCity de anul acesta, iar în acest moment se fac pregătiri intense. Joi a fost scos la licitaţie contractul pentru amenajarea scenelor de pe stadion şi din Sala Polivalentă, sistemul de lumini şi de sonorizare, serviciul de pază dar şi pentru alte detalii care ţin de amenajarea celor două areale. Numai pentru acestea, Opera Română va scoate din conturi suma de 3.025.210 de lei, fără TVA (aproximativ 607.000 de euro). „Opera Română Craiova va organiza, în perioada 28-30 iunie 2024, Festivalul Craiova IntenCity, ediția a III-a, ce se va susține pe Stadionul Ion Oblemenco şi Sala Polivalentă. Zona adiacentă Complexului Sportiv Craiova va fi animată de alte evenimente conexe“, au specificat reprezentanţii Operei în documentaţie.

Ce servicii trebuie să ofere firma câştigătoare

Potrivit caietului de sarcini, pentru evenimentele de pe Stadionul Ion Oblemenco organizatorii vor scenă acoperită, podium, FOH, baricadă, extensii laterale, decor. De asemenea, instalație de sonorizare, instalație de afișare cu suport video – ecran LED, instalație de lumini inteligente, curent electric/generatoare, efecte speciale, zonă de backstage, garduri de delimitare, acces și toalete, asigurarea personalului tehnic, amenajare backstage și zona Lounge, protecție pentru zona de gazon, dar şi servicii de pază.

În descrierea tehnică a scenei care va fi montată pe Oblemenco sunt specificate, printre altele, următoarele aspecte: asigurarea unei structuri de acoperiş pentru scena principală cu dimensiunile interioare de minimum 18 metri deschidere pe 14 metri adâncime, care să acopere un podium cu dimensiuni interioare de minimum 18m x 14 metri. Structură cu o înălțime de minimum 11 metri de la podium, cu raport static. (…) În stânga și în dreapta scenei se vor construi două structuri cu dimensiunile de 2 metri adâncime pe 4 metri lățime x 14 metri înălțime legate de structura de susținere a ecranului LED pe care se vor monta elemente decorative propuse de organizator. Instalația de sonorizare solicitată este una de tip line array, care să fie potrivită pentru un număr de spectatori estimat la 35.000 de persoane.

Ecrane imense şi lumini inteligente

În ceea ce priveşte instalația de afișare – suport video – ecran LED, prestatorul va asigura minim 470 mp de ecran LED modular de exterior ce poate avea un pixel pitch de maxim 5 mm (waterproof lP65 sau similar), montat astfel: în lateralele scenei 14×11 metri (stânga si dreapta) , pe spatele scenei 16 x 9 metri și în spatele elementelor decorative adăugate de organizator conform design-ului propus. Totodată, firma care va câştiga licitaţia va asigura și va realiza tot ce ține de partea de imagini, video și visual ce vorfi redate pe ecranele LEO precum și grafica de prezentare a artiștilor, tot conceptul grafic va fi prezentat și agreat de beneficiar cu 7 zile înainte de începerea festivalului IntenCity.

Instalația de lumini inteligente montată în perimetrul scenei va fi implementată conform planurilor de montaj (lighting plot) de echipamente lumini (fixturi) și va fi configurată astfel încât să pună cât mai bine în valoare atât actele artistice, cât și activitățile de pe scenă.

Ce efecte speciale solicită Opera Română pentru IntenCity 2024

La categoria efecte speciale, firma care va pune mâna pe contract va asigura următoarele aparate precum și consumabilele aferente pentru minim 15 momente a câte 25 de secunde: aparate laser, aparate CO2 DMX, aparate pentru flăcări şi de aruncat confeti, maşini de fum, ventilatoare, foc de artificii. Pe lângă toate acestea, documentaţia mai conţine informaţii tehnice legate de amenajarea zonei de backstage şi Lounge, dar şi despre componenţa personalului tehnic. De asemenea, Opera Română a solicitat şi pentru acest an montarea podelei speciale pentru protecţia zonei de gazon de pe stadion.

Tot în aceşti bani intră şi serviciile de pază şi acces la IntenCity. Potrivit contractului, se va asigura un număr de minim 250 de persoane atestate confirm legistației în vigoare (agenți de pază, stewarzi), responsabile cu accesul în cadrul festivalului, paza participanților la eveniment, a artiștìlor și a bunurilor din arealul festivalului. Personalul va asigura paza în ambele locații cât și în arealul aferent acestora, conform planului de pază ce se va realiza cu avizul forțelor de ordine. Personalul de pază va asigura şi partea de control corporal la intrarea participanților în arealul festivalului.

Cum va fi amenajată Sala Polivalentă

În Sala Polivalentă se va monta o scenă cu un podium cu dimensiunile de minimum 12 x 8 metri, montat pe structuri metalice stabile de tip Layher, la o înălțime de 1,2 metri, care să ofere posibilitatea de a nivela podiumul chiar dacă există diferențe de nivel ale solului. Pe toată lungimea scenei se va monta banner cu identitatea vizuală a festivalului.

Se vor asigura o zonă de backstage cu dimensiunile de 5 metri lățime x 8 metri adâncime. Instalația de sonorizare din acest areal va trebui să fie capabilă să acopere o zonă în care este estimată o prezenţă de 5.000 de persoane. Şi aici va fi o instalația de afişare care va asigura minim 150 mp de ecran LED modular ce poate avea un pixel pitch de maxim 5 mm (waterproof IP65 sau similar), montat astfel: în ambele lateralele ale scenei (5 x 8 metri), iar pe spatele scenei 10 x 6 metri. Acesta va fi poziționat la aceeași înălțime cu scena (1,2 metri). Tot în Polivalentă va fi şi o instalație de lumini inteligente şi nu vor lipsi nici efectele speciale: aparate CO2 DMX, mașini de fum, hazere, ventilatoare şi aparate de aruncat confeti. La acestea se adaugă personalul tehnic, amenajarea zonelor de backstage şi Lounge.

Când începe amenajarea zonelor de festival

Contractul pe care vrea să îl semneze Opera Română cu firma care poate oferi serviciile solicitate specifică exact datele la care ar trebui să ajungă pe stadion toate echipamentele necesare pentru a începe amenajarea celor două zone de festival. Pentru echipamentele de pe Stadion Ion Oblemenco, intrarea acestora trebuie să se facă în data de 10 iunie 2024, iar probe de sunet să se facă pe 27 iunie 2024. De asemenea, acestea trebuie să fie ridicate cel târziu în data de 10 iulie 2024. Pentru Sala Polivalentă, intrarea echipamentelor se va face în data de 15 iunie 2024, iar probe de sunet vor avea loc pe 27 iunie. După festivalul IntenCity, echipamentele din Polivalentă vor fi ridicate cel mai târziu pe 7 iulie.

Citeşte şi: Se termină coşmarul din Bariera Vâlcii? Investiţie uriaşă pentru o nouă centrală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS