20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii doljeni au reținut 39 de permise de conducere în ultimele două zile

Polițiștii doljeni au reținut 39 de permise de conducere în ultimele două zile

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au organizat și executat în ultimele 48 de ore acţiuni de tip “cascadă și blitz” pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Cu acesta ocazie au fost instituite filtre rutiere pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau aleg să conducă vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 320 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 90.000 de lei. Au fost reținute 39 de permise de conducere și restrase 12 certificate de înmatriculare.

Cu viteza de 123 km/h în Craiova

Un tânăr, de 28 de ani, din Craiova, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea un autoturism pe strada Henry Ford, din localitate, cu viteza de 123 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG nr. 195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 120 de zile.

La volan, sub influența băuturilor alcoolice

Un bărbat, de 48 de ani, din Segarcea, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe strada Calafatului, din comuna Podari.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.23 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform prevederilor OUG nr.195/2002 Rep., fiind dispusă și măsura complementară de suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

Citește și: Albă ca Zăpada deschide anul acesta porțile Târgului de Paște din Parcul „Nicolae Romanescu“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS