8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO, amendat pentru nerespectarea securității și sănătății în muncă

CEO, amendat pentru nerespectarea securității și sănătății în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a amendat Complexul Energetic Oltenia pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la securitatea și sănătatea în muncă. Au fost depistate nereguli la Cariera Minieră Jilț Sud. Amenda aplicată este de 15.000 de lei.

„Ca urmare a prezentării, în spațiul public, a unor imagini ce reflectă nerespectarea prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă de către un grup de muncitori în incinta unei unități de exploatare minieră ce aparține Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, respectiv Unitatea Minieră de Carieră Jilț Sud, vă informăm următoarele:

În data de 26.02.2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj s-a autosesizat cu privire la informațiile apărute în presa locală, iar Inspectorul-Șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, domnul Romanescu George Octavian, a dispus deplasarea de urgență la fața locului a doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă pentru a verifica informațiile apărute și a dispune măsuri legale în consecință.

Cu această ocazie, pentru neconformitățile constatate în urma verificării situației din teren au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei și trasate 4 măsuri cu caracter permanent și imediat.

„Subliniem faptul că măsurile trasate de către inspectorii de muncă nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate”, a declarat George Romanescu, șeful ITM Gorj.

Citește și: Femeie accidentată mortal de un TIR când traversa prin loc nepermis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS