13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii și preșcolarii din mai multe unități de învățământ din Dolj au învățat regulile de circulație direct de la polițiști

Elevii și preșcolarii din mai multe unități de învățământ din Dolj au învățat regulile de circulație direct de la polițiști

Mai mulți polițiști din Craiova au vizitat câteva grădinițe, școli și licee din județul nostru pentru a-i învăța pe copii cele mai importante reguli de circulație, care îi feresc de pericole.

„În perioada 22 – 23 februarie, polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Secțiilor 2 și 3 Poliție Craiova au desfășurat activităţi educative la Școala Gimnazială Castranova, Școala Gimnazială Puțuri, Liceul Teoretic Henri Coandă, Liceul Energetic și Grădinița cu Program Prelungit Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova.

Cu această ocazie, polițiștii au prezentat pentru elevii și preșcolarii pe care i-au vizitat regulile de circulație și importanța abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimentele rutiere.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate și indicatoarele de circulație cele mai întâlnite. Este vorba despre semaforul pentru pietoni, semaforul pentru autovehicule, marcajul cu “trecerea pentru pietoni”, “pistă pentru bicicliști”, “STOP”, explicându-le celor mici semnificația și importanța fiecărui indicator în parte”, a transmis IPJ Dolj.

Elevii și preșcolarii au învățat și despre pericolele bullying-ului

Copiii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe „zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată, să nu alerge pe trecerea de pietoni pentru a fi în siguranță și să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora. Totodată, temele abordate de polițiști au vizat regimul răspunderii penale și contravenționale pentru minori, precum și consecințele actelor de violență fizică sau psihologică-bullying în unitățile de învățământ.

Citește și: Dragobete, sărbătoarea iubirii la români. Obiceiuri și tradiții

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS