11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFosta Grădină de Vară Patria, transformată în spațiu de recreere

Fosta Grădină de Vară Patria, transformată în spațiu de recreere

Fosta Grădină de Vară Patria va fi transformată într-un spațiu multifuncțional. Primarul Craiovei spune că RAADPFL, regia care se va ocupa de amenajarea acestei locații va demara în curând lucrările. După reamenajare, aici se vor desfăşura spectacole cultural-artistice, cât și ceremonii sau festivităţi, proiecţii cinematografice, expoziţii.

“Un alt obiectiv de investiții pentru care avem proiectarea finalizată este Grădina de Vară Patria care va fi reabilitată de către RAADPFL. Am preluat o ruină de la RADEF. Anul trecut am început proiectul și l-am finalizat, urmând să demarăm lucrările”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

În acest scop, în urmă cu un an, primăria a scos certificat de urbanism pentru modernizarea Grădinii de Vară a cinematografului Patria (Certificat de urbanism Nr. 403 din 15.03.2023). După un an de așteptări, a venit și rândul schimbărilor pentru această locație.

„Știu despre acest proiect. Au fost discuții în acest sens, într-adevăr de reabilitarea acestui obiectiv se va ocupa Regia. Nu pot preconiza un termen, dar, cu siguranță, pe parcursul acestui an vom demara lucrările”, a spus directorul RAADPFL Craiova, Adinel Ilinca.

De la RADEF la primărie


În anul 2022 Primăria Craiova a preluat prin protocol, de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor (RADEF) „Romania Film” Bucureşti, Grădina de vară Patria, dar şi cinematografele Modern şi Craioviţa. Exista, în acest sens, o hotărâre de consiliu din anul 2010, dar protocolul de preluare a fost semnat abia în 2022.

Imediat după preluare, administraţia locală craioveană a trecut la igenizare acestui spaţiu, lăsat în paragină de peste un deceniu. Intenţia iniţială a primăriei ar fi fost transformarea acestui spaţiu în parcare. Ulterior, primarul Craiovei s-a răzgândit şi a spus că vrea să dea o altă destinaţie fostei Grădini de Vară a cinematografului Patria.

În iarna anului 2022 Primăria Craiova anunţa că fosta Grădină de vară a cinematorgrafului Patria va fi transformată într-un adevărat centru multifuncţional în aer liber şi că spațiul va fi reamenajat şi reconfigurat pentru a permite atât desfăşurarea de spectacole cultural-artistice, cât și ceremonii sau festivităţi, proiecţii cinematografice, expoziţii.

Pe fostul amplasament al Grădinii de Vară a CinematografuluiPatria, se intenţionează realizarea unor lucrări de reabilitare şi modernizare a acestui obiectiv. În principal, se doreşte refuncţionalizarea sa, aducerea la un nivel de dotare şi echipare corespunzător desfăşurării mai multor tipuri de activităţi din domeniul cultural-artistic. Amplasamentul va fi multifuncțional, iar spațiul va fi reamenajat şi reconfigurat pentru a permite atât desfăşurarea de spectacole cultural-artistice, cât și ceremonii sau festivităţi, proiecţii cinematografice, expoziţii.Astfel, se va moderniza zona destinată spectatorilor; scena cu spaţiile tehnice aferente va fi cu totul reproiectată, adaptată noilor exigenţe, iar ansamblul care constituie intrarea împreună cu spaţiul de socializare până la sectorul de scaune va fi regândit pentru a se constitui într-o zonă destinată primirii invitaţilor şi întâlnirilor, într-o funcţiune gândită similar foaierelor teatrelor. Vor exista și spaţii protejate la precipitaţii uşoare, dar, în principiu, grădina îşi va păstra caracterul de obiectiv cultural-artistic deschis”, a spunea la acel moment, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Marina Andronache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS