13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Tractor cu remorcă, lovit de tren la Bâlteni

Olt: Tractor cu remorcă, lovit de tren la Bâlteni

Mecanicul unei locomotive a fost rănit, marţi după-amiază, după ce a lovit un tractor cu remorcă care transporta deşeuri menajere. Evenimentul rutier s-a produs la intersecția Drumului Comnual 95 cu trecerea la nivel cu calea ferată Bălteni.

Marţi, în jurul orei 13:30, un ansamblu de vehicule format din cap tractor și remorcă, condus de un bărbat de 57 de ani, din Corabia, a fost acroșat de un tren condus de un bărbat, de 41 de ani, din Slatina. Şoferul nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, situată la ieşirea din staţia Bălteni Olt. 

Mecanicul a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Şoferul tractorului nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. 

Atât conducătorul auto, cât și mecanicul de locomotivă au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În trenul Interegio se aflau 50 de persoane. O femeie acre a făcut atac de panică a primit îngrijire medicală la locul evenimentului. 

Garnitura a fost avariată, aceasta urmând a fi retrasă în staţia Bălteni Olt, după finalizarea cercetărilor desfăşurate de către organele abilitate. Trenul R 9266 (Craiova – Piteşti) a fost retras din circulaţie, călătorii urmând să fie preluaţi de următorul tren care circulă pe acelaşi traseu.

Intervalul Bălteni – Potcoava (linie simplă) va fi redeschis după finalizarea cercetărilor organelor abilitate şi retragerea automotorului avariat din linie curentă, au transmis reprezentanţii CFR SA.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Citeşte şi: Brutărie din Gorj, închisă și amendată cu 50.000 de lei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS