16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGrădina Zoologică din Craiova s-a îmbogăţit cu un pui de cangur pitic

Grădina Zoologică din Craiova s-a îmbogăţit cu un pui de cangur pitic

Grădina Zoologică din Craiova s-a îmbogăţit cu un pui de cangur pitic Bennett. Puiul, născut în luna ianuarie, va rămâne şapte luni în marsupiul mamei sale, până când se va putea hrăni singur.

„În urmă cu aproximativ două săptămâni s-a născut un cangur pitic Bennett în captivitate. Micuţul cangur abia a scos capul din marsupiu astăzi, iar în perioada următoare vizitatorii îl pot vedea destul de rar, deoarece este destul de sensibil la condiţiile exterioare. Puiul va părăsi marsupiul mamei după aproximativ şapte luni, când se va putea hrăni singur.

Părinţii au vârsta de aproximativ doi ani şi au fost aduşi în Bănie în luna aprilie a anului trecut. Cangurii pitici Bennett s-au acomodat perfect la Zoo Craiova şi datorită condiţiilor speciale create pentru această specie de mamifer marsupial originar din Australia”, au anunţat luni reprezentanţii Grădinii Zoologice Craiova pe retelele sociale.

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a împărtăşit vestea pe contul de facebook. Aceasta a făcut apel la cei care îi urmăresc pagina să propună „un nume drăguţ” pentru puiul de cangur.

Citeşte şi: Gorj: Pompierii intervin la trei incendii de vegetație uscată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS