9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum a adus Poliţia Locală bani la bugetul Primăriei Craiova

Cum a adus Poliţia Locală bani la bugetul Primăriei Craiova

Poliția Locală Craiova a aplicat anul trecut sancțiuni în valoare de 11.787.197 de lei, adică peste două milioane de euro, aşa reiese din bilanțul de activitate al instituției ce va fi adus la cunoștință Consiliului Local în ședința ordinară care va avea loc joi.

Dezmembrări și arderi ilegale
Dezmembrări și arderi ilegale/sursa foto:Poliția Locală

Potrivit bilanțului Poliției Locale Craiova privind activitatea din 2023 și rezultatele obținute, în cursul anului trecut au fost constatate şi aplicate 20.527 de sancțiuni contravenţionale dintre care 15.842 de amenzi și 4.685 de avertismente. Comparativ cu anul 2022 atât acţiunile cât şi sancţiunile au crescut.
În domeniul ordinii și siguranței publice, protecția mediului, anul trecut poliţiştii locali au avut activitate bogată. Aceştia au efectuat 671 acţiuni și misiuni specifice din care 372 de acțiuni cu forțe proprii și 299 acțiuni în colaborare cu alte instituţii. Poliţiştii locali nu au stat cu mâinile în sân când a venit vorba de curăţenia pe domeniul public, menţinerea mobilierului stradal, deteriorarea spaţiilor verzi, ruperea florilor, aruncarea molozului şi altor deşeuri pe domeniul public, dar şi privat. Aici au avut 244 acțiuni cu caracter preventiv din totalul de 671.


Nici prevenţia nu a fost uitată, acestea reprezentând 36,36% din totalul acțiunilor desfășurate anul trecut.
În misiunile de patrulare prin cartierele oraşului, pe perioada de noapte, echipajele poliţiei locale au constatate 27 de infracţiuni, persoanele suspecte fiind date pe mâna poliţie. Printre contravenienţi au fost depistate şi craioveni care dețineau pentru consum substanțe cu efect halucinogen. Totodată, poliţiştii locali au intervenit în 35 de conflicte.
În Craiova nu a fost eveniment artistic, sportiv, cultural sau religios care să nu fi fost supravegheat îndeaproape de poliţiştii locali. Aceştia au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la 67 evenimente publice şi 133 competiții și activități sportive.
Faţă de cerşetori nu au avut milă şi prin urmare au luat măsuri împotriva a 129 de persoane care practicau cerșetoria. Acestora le-au fost confiscate sumele de bani obţinute din cerşit şi depuse în Trezorerie.

Poliţia locală veghează pentru curăţenia oraşului

Femeie amendată cu 1.000 de lei pentru că a aruncat gunoi pe o stradă din Târgu Jiu
Femeie amendată cu 1.000 de lei pentru că a aruncat gunoi pe o stradă din Târgu Jiu

Terenurile năpădite de ambrozie au fost şi ele în vizorul poliţiei locale care a luat măsuri împotriva proprietarilor care le-au lăsat la voia întâmplării. Drept urmare, au fost depistate 248 terenuri infestate cu buruiana ambrozia. Proprietarii au primit somațiile scrise, dar şi avertismente și amenzi. Cuantumul amenzilor fiind de 107.000 de lei. Nu au scăpat nici craiovenii care şi-au lăsat proprietăţile în paragină, neîngrijite. 180 de proprietari au fost amendaţi, valoarea totală a scanţiunilor a fost de 193.400 de lei.
Cetăţenii care au aruncat gunoiul pe domeniul public şi au avut ghinionul să fie prinşi de poliţiştii locali care au stat la pândă în acest scop s-au ales cu amenzi. Au fost aplicate 392 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.292.500 de lei. De asemenea, poliţiştii locali aua vut în vizor şi craiovenii care se ocupă cu arderile de deșeuri rezultate din dezmembrări auto. În acest caz au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 57.500 de lei.
Curăţenia oraşului a fost o preocupare permanentă a poliţiştilor locali, ceea ce reiese şi din măsurile şi sancţiunile aplicate în anul 2023. Au fost ” aplicate 308 de sancțiuni, în valoare de 245.500 de lei”. Deţinătorii de animale de companie, care nu au strâns mizeria lăsată în urmă de către acestea s-au ales cu amenzi. În total au fost aplicate 173 de sancțiuni, în valoare de 87.000 lei.
Înconcluzie, în cursul anului au fost constatate şi aplicate 6.090 de sancțiuni contravenţionale (4.358 – amenzi și 1.732 – avertismente) în domeniul ordinii publice.

Au ridicat maşini şi căruţe

În domeniul circulaţiei rutiere, unde şi Poliţia Locală are competenţe au avut loc 146 acţiuni. Şoferii au fost traşi de ureche când au parcat neregulamentar, când nu şi-au plătit parcarea sau au iscat scandal în trafic. Ridicarea autovehiculelor de pe domeniul public fie că au fost abandonate sau parcate anapoda este o altă activitate care cade în sarcina poliţiie locale. Drept urmare, au fost ridicate de pe domeniul public 372 de maşini abandonate şi 5.782 de maşini parcate neregulamentar. Căruţele au avut aceeaşi soartă, au fost ridicate 23 vehicule cu tracțiune animală.
Faptele antisociale nu au scăpat ochiului de ciclop al Poliţiei Locale. Ne referim aici la camerele de supraveghere din Craiova, monitorizate de la sediul poliţiie locale. Acestea au surprins 1.106 de evenimente.

Construcţiile ilegală şi comercianţii în vizorul Poliţiei Locale

În domeniul disciplinei în construcţii, valoarea totală a amenzilor aplicate în anul 2023 a fost de 1.510.500 de lei. 136 de craioveni au fost obligaţi să defiinţeze construcţiile pe care le-au ridicat ilegal.
Nici comercianţii nu au avut linişte atunci când au încălcat regulile comerţului. Eu au rămas fără marfă şi s-au ales şi cu amenzi. În cursul anului 2023 au fost constatate şi aplicate 608 de sancțiuni contravenţionale, dintre care 539 – amenzi și 69 – avertismente. Valoarea totală a amenzilor aplicate în anul 2023 a fost de 446.080 de lei.
În concluzie, Poliţia Locală a adus anul trecut o sumă frumuşică la bugetul Primăriei Craiova.

„Educaţie cu mătura“ marca Poliţia Locală Craiova
„Educaţie cu mătura“ marca Poliţia Locală Craiova. O femeie care toca seminţe pe domeniul public a fost pusă să măture mizeria şi s-a ales şi cu o amendă de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS