22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLocatarii din blocul 6 vechi, puşi să strângă gunoiul din jurul blocului.Aceştia îl înghesuie cu lopata în containerul destinat gunoiului menajer sub nasul poliției locale

Locatarii din blocul 6 vechi, puşi să strângă gunoiul din jurul blocului.Aceştia îl înghesuie cu lopata în containerul destinat gunoiului menajer sub nasul poliției locale

Războiului gunoiul se prelungește în Valea Roşie, la blocul 6 vechi. Locatarii continuă să arunce gunoiul pe fereastră, în spaţiul verde din jurul blocului, cu precădere în partea din spate a blocului. În ciuda faptului că situaţia acestui bloc este cunoscută şi de autorităţi şi le face proprietarilor din blocurile învecinate viaţa un chin, locatarii nu respectă nici cele mai elementare reguli de bun simţ. Ca să nu mai suporte oprobriu cetăţenilor şi ameninţarea autorităţilor, reprezentanţii asociaţiei de proprietari au pus locatarii să strângă toată mizeria şi să o transporte la platforma de gunoi, din apropiere. Aceştia au făcut,însă, lucrul pe jumătate. Au strâns gunoiul, au debarasat toate resturile de pe spaţiul verde şi au început să-l transporte cu roaba la platforma de gunoi. Aici, au început să înghesuie de-a valma toate resturile, fie că erau pet-uri, resturi vegetale, textile, gunoi menajer, sticle sau moloz în containerul destinat gunoiului menajer.


Locatarii aruncă gunoiul cu lopata, poliția veghează

Văzând aceste scene, proprietarii din blocurile vecine au fost revoltaţi. Motivul, populaţia Craiovei este obligată să colecteze gunoiul selectiv. Din acest motiv la fiecare platformă de gunoi din cartierele oraşului există containere destinate mai multor fracţii de deşeuri. Mai mult, administraţia locală se laudă că va monta camere de supraveghere la platformele de gunoi, cu scopul de a-i depista pe cei care nu colectează selectiv. Un proprietar dintr-un bloc vecin, văzând ce fac cei din blocul 6 vechi a chemat poliţia locală.

„Cei de la asociaţia de proprietari din blocul 6 vechi au pus locatarii să strângă gunoiul aruncat în spatele blocului. Foarte bine. Două trei persoane au adunat cinci zile la rând toată mizeria şi azi au început să o transporte cu roaba la containere. Ce au făcut? Cu lopata s-au apucat să arunce gunoiul la grămadă în containerul destinat deşeurilor menajere. Adică, mie mi se spune să colectez selectiv şi ei ce fac?”, spune craioveanul.

Acesta le-a spus vecinilor din cartier să înceteze să mai arunce gunoiul de-a valma şi să-l selecteze aşa cum este normal.

Vi se pare normal să aruncaţi toate gunoaiele la menajer? Chemaţi RAADPFL. Eu plătesc taxa pe fiecare lună şi alţii aruncă gunoiul la grămadă, plastic, moloz, hârtie?”, i-a întrebat craioveanul.

Răspunsul a venit imediat:

RAADPFL nu ridică gunoiul ăsta. Şefule, mai am o roabă şi gata. Ne-a pus şefa de bloc să strângem tot, nu este gunoiul meu”, i-a răspuns unul dintre locatarii din blocul 6 vechi.

Supărat pe locatarii care au crezut că fac o faptă bună, craioveanul a chemat poliţia locală. Spre surprinderea lui angajaţii de la poliţie l-au luat tot pe el la rost. Mai mult, i-au „supravegheat” pe cei doi locatari, privindu-i cum aruncă în continuare resturile.

„A venit un echipaj de la poliţia locală şi mă trag pe mine la răspundere. Aruncă gunoiul neselectat în faţa poliţiştilor şi ei stau lângă maşină şi se uită. Nu le zic nimic. Noi plătim şi ei..”, mai spune craioveanul.

Poveste veche, autorităţile depăşite

În urmă cu o săptămână, angajaţii RAADPFL au făcut curat pe zona verde din jurul blocului 6 vechi din cartierul craiovean Valea Roşie. Muncitorii au strîns mizeria din jurul blocului 6 vechi, dar şi din grădinile blocurilor învecinate.
Blocul 6 vechi este unul dintre cele mai vechi din Craiova, un cămin de nefamilişti aflat într-o stare avansată de degradare. Locatarii din bloc sunt agresivi, certaţi cu orice regulă de civilizaţie. Aceştia se comportă ca şi cum întreaga zonă le-ar aparţine. Au transformat spaţiul verde din jurul blocului în care locuiesc, dar şi grădinile blocurilor învecinate într-o groapă de gunoi.

De ani buni, gunoiul zace în descompunere. Mizeria este aruncată direct pe fereastră. Zeci de peturi goale, sticle de băutură, pungi, cartoane, resturi menajere, haine vechi, pachete de ţigări goale şi coji de seminţe,mormane de gunoi înconjoară blocul 6 vechi din Valea Roşie. Este mizeria pe care locatarii o aruncă la voia întâmplării, deşi la câţiva metri de bloc sunt amplasate tomberoanele pentru gunoi. Din când în când, autorităţile se trezesc la strigătul de disperare al craiovenilor din cartier şi fac curăţenie generală. Nu trece prea mult timp şi gunoiul revine pe spaţiul verde din jurul blocului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS