9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRAADPFL a făcut curat la blocul 6 vechi.Cât vor rezista locatarii să nu mai arunce mizeria pe fereastră?

RAADPFL a făcut curat la blocul 6 vechi.Cât vor rezista locatarii să nu mai arunce mizeria pe fereastră?

Angajaţii RAADPFL Craiova au luat cu asalt blocul bombă din Valea Roşie despre care scriam într-o ediţie anterioară că terorizează o parte a cartierului Valea Roşie. Muncitorii au strîns mizeria din jurul blocului 6 vechi, dar şi din grădinile blocurilor învecinate.

Gunoaiele sunt aruncate de locatarii blocului direct de pe fereastra locuinţelor în care mare parte dintre ei sunt toleraţi de primărie. Tot ei aruncă resturi de tot felul pe alei, dar şi în grădinile blocurilor învecinate spre disperarea proprietarilor. Muncitorii de la RAADPFL au făcut lună, cum s-ar spune, dar întrebarea care se ridică este: Cât timp va fi păstrată curăţenia? „Angajaţii RAADPFL au făcut curat pe zona verde din jurul blocului 6 vechi din cartierul craiovean Valea Roşie„, a precizat Daniela Ochea, purtător de cuvânt. Acest lucru se întâmpla după ce GdS relata despre situaţia craiovenilor din această parte a cartierului Valea Roşie.

Așa arăta înainte spațiul verde din jurul blocului 6vechi, VAlea Roșie
Așa arăta înainte spațiul verde din jurul blocului 6vechi, VAlea Roșie


La acel moment spuneam că o parte a locuitorilor din cartier spun că sunt terorizaţi de locatarii unor blocuri-bombă. Sunt chiriaşii acelor blocuri de tip ghetou din cartierul Valea Roşie, cunoscute în toată Craiova. Blocurile sunt o cloacă în care sălăşuieşte o lume pestriţă şi care trăieşte după reguli lipsite de bun simţ.

Blocul 6 vechi, un focar de infecţie

Mai spuneam că, blocul 6 vechi este unul dintre cele mai vechi din Craiova, un cămin de nefamilişti aflat într-o stare avansată de degradare. Locatarii din bloc sunt agresivi, certaţi cu orice regulă de civilizaţie. Aceştia se comportă ca şi cum întreaga zonă le-ar aparţine. Au transformat spaţiul verde din jurul blocului în care locuiesc, dar şi grădinile blocurilor învecinate într-o groapă de gunoi. În spatele blocului şubred, gunoiul zace în descompunere. Mizeria este aruncată direct pe fereastră. Zeci de peturi goale, sticle de băutură, pungi, cartoane, resturi menajere, haine vechi, pachete de ţigări goale şi coji de seminţe,mormane de gunoi înconjoară blocul 6 vechi din Valea Roşie. Este mizeria pe care locatarii o aruncă la voia întâmplării, deşi la câţiva metri de bloc sunt amplasate tomberoanele pentru gunoi.

Ei nu se opresc doar aici, invadează si grădinile blocurilor vecine, dar şi domeniul public. Toacă seminţe pe marginea trotuarului în timp ce manelele se revarsă din boxele unor maşini parcate la ferestrele vecinilor. Consumă băuturi alcolice şi nu numai, spun proprietarii din blocurile din imediata apropiere şi apoi se dedau la scandal. În zonă este o continuă „petrecere” care se încheie de cele mai multe ori cu scandal, cu sticle sparte pe trotuar sau pe carosabil. Toate se întâmplă sub privirile îngrozite ale vecinilor, care nu mai ştiu cum să-i ocolească sau la cine să apeleze ca să stopeze acestă nenorocire.
În urmă rămâne mizeria. De ani buni este stăpână incontestabilă în această zonă a blocurilor, situate pe strada 22 Decembrie 1989. Un adevărat focar de infecţie după cum spun însuşi locuitorii. Platforma de gunoi geme de tot felul de resturi pe care nici măcar operatorul de salubritate nu le ridică, saltele, haine vechi, covoare şi saci încărcaţi cu resturi de tot felul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS