12.3 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGala Premiilor de Excelenţă “10 pentru Oltenia” a ajuns la o nouă ediţie

Gala Premiilor de Excelenţă “10 pentru Oltenia” a ajuns la o nouă ediţie

Luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale şi la o dată cu totul simbolică, marcând împlinirea a 174 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, la Muzeul de Artă din Craiova a avut loc o nouă ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă “10 pentru Oltenia”. Evenimentul a fost organizat de Academia Internaţională “Mihai Eminescu şi Fundaţia Europeană „Mihai Eminescu”, fiind sprijinit de Asociaţia Puterea Perfectului Simplu.

Gala Premiilor de Excelență “10 pentru Oltenia” a devenit deja o tradiţie pe plan local, reunind, an de an, personalitaţi care au marcat comunitatea prin activitatea lor din diverse domenii.

Printre laureaţi se numără Horaţiu Mălăele şi Mircea Beuran

La fiecare ediţie, Academia Internaţională “Mihai Eminescu” oferă distincţii cu scopul de a-i recompensa pentru realizările lor pe oameni din diferite arii de activitate, de la medicină la administraţie publică, afaceri sau cultură.
Printre laureaţii Galei din acest an s-au aflat îndrăgitul actor Horaţiu Mălăele şi cunoscutul chirurg Mircea Beuran.

O celebrare a performanţei

Gazdele evenimentului au fost preşedintele Academiei Internaţionale “Mihai Eminescu”, prof. univ. dr. Ion Deaconescu, şi directorul Fundaţiei Europene „Mihai Eminescu”, Cristian Berceanu. În cadrul elegant al Palatului “Jean Mihail”, celebrând performanţa şi forţa de a schimba comunitatea în bine, aceştia au reiterat scopul decernării distincţiilor, an de an, unui număr de 10 personalităţi care şi-au pus amprenta, în felul propriu, asupra Olteniei.

Zece pentru Oltenia: Ce personalităţi au fost premiate în 2024

Pe lista laureaţilor Galei “10 pentru Oltenia” 2024 s-au aflat: actorul Horaţiu Mălăele, preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, preşedintele ADR SV Oltenia Alexandru Stănescu, medicul Mircea Beuran, preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, antreprenorul Dumitru Cinciulescu, directorul Apavil, Ion Florescu, poetul Viorel Mirea şi antreprenorul Bogdan Stanache și Mihaela Adriana Dinu, presedinta Asociației Acoperământul Maicii Domnului.

Citeşte şi: Un tren de marfă a deraiat la 25 de km de Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS