15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrafic anevoios pe drumurile din Dolj și în vămile Bechet și Calafat din cauza protestelor fermierilor

Trafic anevoios pe drumurile din Dolj și în vămile Bechet și Calafat din cauza protestelor fermierilor

Traficul se desfăşoară anevoie pe mai multe drumuri din judeţul Dolj, respectiv DN 56 şi DN 55, ca urmare a protestelor fermierilor. Efective din cadrul Poliţiei Române, Jandarmeriei şi Poliţiei de Frontieră acţionează în teren pentru gestionarea situaţiei.

Astfel, poliţişti din cadrul IPJ Dolj desfăşoară activităţi, atât pentru fluidizarea traficului rutier, cât şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. Echipaje ale Jandarmeriei Dolj sunt prezente la fața locului pentru a acorda sprijin în vederea restabilirii în cel mai scurt timp a situației și pentru a asigura ordinea publică și protecția tuturor participanților.

Întrucât acţiunile de protest au afectat inclusiv traficul prin Punctele de Trecere a Frontierei Calafat şi Bechet, în prezent se înregistrează timpi crescuţi de aşteptare (60, respectiv 100 de minute), atât pe sensul de intrare, cât şi de ieşire din ţară.

În acest context, autoritățile recomandă participanților la trafic utilizarea celorlalte puncte de trecere de la granița cu Bulgaria, precum și consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro, aplicaţie care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Autoritățile recomandă tuturor persoanelor să respecte recomandările forțelor de ordine, astfel încât să se permită soluționarea situației în cel mai scurt timp.

Citește și: Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a mers să discute cu fermierii care protestează la Calafat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS