17 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVIDEO. Șoferul care a lovit intenționat un bărbat cu mașina în Slatina a fost reținut

VIDEO. Șoferul care a lovit intenționat un bărbat cu mașina în Slatina a fost reținut

Tânărul în vârstă de 30 de ani din Slatina, care sâmbătă a lovit intenţionat cu maşina un bărbat şi l-a târât mai mulţi metri pe stradă şi pe trotuar, a fost reţinut. Acesta urmează să fie prezentat unei instanţe cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile, scrie Gazeta Nouă.

 Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, incidentul a avut loc la ora 09.24, pe strada Ionaşcu din municipiul Slatina.

Procurorii arată că D. R.-C., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, jud. Olt, în timp ce conducea autoturismul marca BMW, pe fondul unui conflict mai vechi, a lovit cu intenţie, cu autoturismul, pe victima D. C.-L., în vârstă de 30 de ani, din mun. Slatina, care, în calitate de conducător auto, coborâse din autoturismul marca Citroen, după care numitul D. R.-C a târât victima de pe partea carosabilă, până pe trotuar, călcându-l cu roţile autoturismului, provocându-i leziuni traumatice care necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

În autoturismul marca BMW se afla, în calitate de pasager şi numita M. L. F., de 23 de ani, fosta concubină a victimei D. C.-L.,  împotriva acestuia din urmă fiind emis ordin de protecţie provizoriu de către Judecătoria Balş, în perioada 05.12.2023 – 05.03.2024 – măsuri: interzicerea oricărui contact cu victima şi obligaţia păstrării unei distanţe faţă de M. L. F..

Victima a fost transportată la spital cu politraumatisme

Victima D. C.-L.,  a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, cu politraumatisme, contuzie toracică.

„Din cuprinsul concluziilor preliminare emise de SJML Olt la data de 30.12.2023 au rezultat următoarele:

1. Numitul D.C.-L., de 30 de ani din Slatina, prezintă următoarele leziuni traumatice:

–           multiple placarde excoriate membre superioare, membre inferioare, cranio-faciale şi bazin;

–           fracturi multiple de bazin;

–           luxaţie coxo-femurală bilaterală;

2. Leziunile traumatice s-au putut produce în dimineaţa de 30 decembrie 2023 prin lovire cu şi de corpuri dure, târâre şi compresiune între 2 planuri dure (călcare cu roţi de cauciuc) în condiţiile unui accident rutier;

3. Leziunile traumatice necesită 100-120 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, se arată în comunicatul parchetului.

Inculpatul, reținut pentru 30 de zile

 În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus măsura reţinerii faţă de inculpatul D. R.-C., pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, prev. de art. 32 alin. 1 C.p. rap. la art. 188 alin. 1 C.p.

 Reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de 31.12.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

Citește și: Tradiții de Anul Nou

”Spovedania” patronului de la Ferma Dacilor

Polițiștii au confiscat o tonă de materiale pirotehnice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS