25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSancțiuni la Spitalul Județean după o bătaie de la Secția Psihiatrie

Sancțiuni la Spitalul Județean după o bătaie de la Secția Psihiatrie

O bătaie care a avut loc la Secția Psihiatrie, din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, s-a soldat cu sancțiuni.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a transmis că la jumătatea lunii trecute s-a produs o altercație între un asistent medical și un agent de pază, în incinta Secției Psihiatrie.

Comisia de Disciplină din Spitalul Județean a propus sancționarea asistentului medical cu 10% din salariu, timp de trei luni.

„Comisia de cercetare disciplinară care a analizat incidentul ce a avut loc în data de 15 noiembrie 2023 în Secția Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a finalizat raportul și l-a înaintat astăzi managerului unității medicale. Analizând întregul material probator, comisia de cercetare disciplinară a constatat că declarațiile formulate de personalul aflat la serviciu în tura I în ziua de 15 noiembrie 2023 sunt contradictorii în ceea ce privește ora la care a avut loc incidentul.

Astfel, angajații unității medicale susțin că incidentul s-a petrecut în jurul orei 14.00, iar cei doi agenți de pază indică intervalul 11.00–12.00. Cele două asistente medicale care lucrau în acea zi au declarat că asistentul medical nu l-a lovit pe agentul de pază și că agentul de pază i-a adresat cuvinte jignitoare asistentului.

Cele două îngrijitoare de curățenie au susținut că nu au văzut ce s-a întâmplat între cei doi.

Singurul care susține afirmația agentului de pază este colegul său, care a mai spus că între cei doi a existat și un schimb acid de replici.

Agentul de pază nu a adus nici la cunoștința medicului-șef și nici a reprezentanților firmei la care este angajat faptul că a fost lovit de asistentul medical. În procesul-verbal de predare a serviciului, agentul de pază a consemnat că nu au existat probleme.

Ținând cont de faptul că atât agentul de pază, cât și asistentul medical au prezentat certificate medico-legale în care este consemnat faptul că leziunile constatate la fiecare pot data din 15 noiembrie 2023, comisia de cercetare disciplinară a concluzionat că între cei doi a existat o altercație. Această părere este formată și pe baza consemnărilor din fișa UPU a agentului de pază.

Nu s-a putut stabili de la cine a pornit conflictul între cei doi, deoarece nu mai există înregistrările video din data de 15 noiembrie 2023.

Astfel, comisia a considerat că asistentul medical a săvârșit o abatere disciplinară și a apreciat că poate fi aplicată sancțiunea disciplinară prevăzută de art. 248, alin. 1, lit. c din Codul Muncii, respectiv „reducerea salariului de bază pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%”.

În baza raportului comisiei de cercetare disciplinară, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis sancționarea asistentului medical cu reducerea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de trei luni”, conform Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Citeşte şi: Un șofer blocat în mașină după un accident a supravieţuit şase zile cu apă de ploaie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS