13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAcțiune de salvare a trei persoane rătăcite în munți

Acțiune de salvare a trei persoane rătăcite în munți

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru căutarea și salvarea unui grup de trei persoane rătăcite și blocate într-un sector greu accesibil în zona Colții Pietrei, din Munții Mehedinți.

Cei trei au pierdut traseul, au fost surprinși de lăsarea întunericului și nu mai pot continua deplasarea și căutarea traseului corect, întrucât nu au lanterne și zona este foarte accidentată.

Cei trei au oferit salvatorilor toate datele necesare privind locația, au procedat corect păstrând unitatea grupului și au reușit să își aprindă un foc la care să se încălzească și să se apere de animale.

Intervin șase salvamontiști aflați în serviciul de tură operativă în Baza de Intervenție Salvamont din Târgu Jiu și din Postul Salvamont Padeș, inclusiv cu o ambulanță Salvamont cu mare capacitate de acces în teren accidentat.

Salvamontiștii fac tot efortul posibil pentru a ajunge cât mai repede la cei trei, pentru a nu-i expune foarte mult la frigul din timpul nopții sau la o eventuală întâlnire cu animalele sălbatice.

În jurul orei 21.00 salvamontiștii au ajuns la cei trei și vor începe coborârea. Se estimează că în circa două ore vor ajunge în zona unde se afla mașinile de intervenție ale Salvamont.

Este a treia acțiunea a salvamontiștilor gorjeni de astăzi și a 17-a din ultimele cinci zile.

Citeşte şi: Şoferiţă rănită de o petardă aruncată în maşină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS