13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu ce se laudă Garda de Mediu Dolj în 2023

Cu ce se laudă Garda de Mediu Dolj în 2023

Garda de Mediu Dolj a tras linie și a făcut bilanțul pe anul 2023. A aplicat 145 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.970.000 lei.

În funcție de specificul controalelor abordate în anul 2023, dar și al problematicilor de mediu întâmpinate, activitatea de control şi inspecţie în domeniul protecţiei mediului întreprinsă de Comisariatul Judeţean Dolj al Gărzii Naţionale de Mediu s-a desfășurat în baza Planului de Inspecție pentru anul 2023, aprobat de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu.

Astfel, în prima parte a anului, a fost verificat stadiului realizării obligaţiilor de mediu privind închiderea şi urmărirea postînchidere de către operatorii depozitelor neconforme, dar și verificarea unităților care desfășoară activități spitalicești, în speță cămine de bătrâni. Totodată, Comisariatul Județean Dolj a efectuat controale pentru societățiile cu activitate de colectare deșeuri și sortare deșeuri din județul Dolj în baza controalelor tematice planificate sau neplanificate dispuse de Comisariatului General al GNM.

În ceea ce privește acțiunile derulate de Comisariatul Judetean Dolj, la nivelul județului, pentru stoparea fenomenelor de depreciere a calității aerului, diferențiem controale efectuate la operatorii economici, în baza dispozițiilor Comisariatului General și al Planului de Activități, dar și controale efectuate la persoane fizice, incinte sau zone unde au loc activități care pot duce la deprecierea calității aerului.

Pe agenda instituției au fost vizate și controale la stațiile de distribuție carburant, dar și acțiunea de verificare a stadiului de realizare a măsurilor prioritare de guvernanță privind gestionarea deșeurilor municipale (PNGD) și gradul de atingere a obiectivelor de reciclare, care a continuat până la finalul anului 2023.

Așadar, pe tot parcursul anului 2023, În perioada analizată au fost aplicate un număr de 145 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.970.000 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS