11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni anchetați după ce au mințit că au fost jefuiți

Craioveni anchetați după ce au mințit că au fost jefuiți

Doi bărbați și o femeie, toți din Craiova, sunt cercetați pentru inducerea în eroare a organelor judiciare după ce au mințit că au fost jefuiți.

Poliţişti Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Melineşti au fost sesizaţi pe 5 decembrie, la ora 5.20, de către un bărbat, de 45 de ani, din Craiova, că în jurul orei 5.10 persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul în care locuieşte fără forme legale, în comuna Şimnicu de Sus. Intrușii ar fi sustras suma de 15.000 de euro şi 300 grame de aur, aceștia folosind forța pentru a-și asigura scăparea.

Cercetările au fost preluate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, din cadrul IPJ Dolj.

În urma investigațiilor, s-a reuşit identificarea prezumtivului autor, un tânăr de 20 de ani, din Craiova. De asemenea, s-a stabilit că acesta are o relaţie de prietenie cu fiica reclamantului.

Au mințit că au fost jefuiți

Pe 7 decembrie au fost executate două percheziţii domiciliare, fiind ridicate mai multe probe.

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea cu pricina tânărul s-a dus la Şimnicu de Sus, la locuinţa reclamantului, unde s-a întâlnit cu fiica acestuia, de 19 ani. Aici, tânărul a fost surprins de mama tinerei, dar fără a fi sustrase bunuri sau valori.

Ulterior, bărbatul de 45 de ani a sesizat organelor de poliţie comiterea infracţiunii de tâlhărie, deşi știa că nu este adevărat.

Bărbatul, împreună cu mama tinerei și un alt bărbat sunt cercetați acum pentru inducerea în eroare a poliției și complicitate la inducerea în eroare. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Citește și: Un adolescent fără bilet a spart cu pietre geamurile autobuzului pentru că a fost dat jos

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS