13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCe vor vedea craiovenii la parada de 1 Decembrie

Ce vor vedea craiovenii la parada de 1 Decembrie

Parada de Ziua Națională va începe la ora 11.00. Evenimentele vor debuta cu onorul militar. Pentru prima oară, intonarea imnului național al României se va face de către artiștii lirici ai Operei Române Craiova – soprana Corina Vlada și baritonul Cristian Fofucă, în acordurile muzicii militare a Garnizoanei Craiova.

Momentul intonării imnului național va fi urmat de serviciul religios pentru cinstirea eroilor și depunerea de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, iar sărbătoarea va continua cu parada militară. Pe strada A.I. Cuza vor defila peste 500 de participanți și aproape 50 de mijloace tehnice din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, de la SRI, Poliția Locală, voluntari de la Crucea Roșie și Centrul Național de Educare Canină, dar și detașamente și tehnică militară ale Contingentelor poloneze și portugheze, dislocate în Garnizoana Craiova.

Parada de Ziua Națională de la ora 11.00 se va încheia cu un spectacol pregătit de Ansamblul Folcloric Maria Tănase, la care își vor da concursul artiștii Cristian Bănăţeanu, Marius Măgureanu, Liviu Dică și formația de dansuri a Ansamblului Folcloric Maria Tănase, care vor invita craiovenii la o horă autentic românească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS