14.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMiner rănit la cariera minieră Pinoasa din CEO

Miner rănit la cariera minieră Pinoasa din CEO

Un angajat al Carierei miniere Pinoasa, din Complexul Energetic Oltenia, a fost rănit miercuri în urma unui accident de muncă.

Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, un bărbat, încadrat ca lăcătuș mecanic, în vârstă de 34 ani, în timp ce executa sarcini de serviciu, a fost accidentat, aflându-se în apropierea unui utilaj.

Victima a fost transportată la Spitalul din Rovinari, iar ulterior la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu în vederea acordării de îngrijiri medicale.

IPJ Gorj a început o anchetă în acest caz: „La data de 8 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Rovinari au fost sesizați prin apelul 112, de către o femeie de 54 de ani, din orașul Rovinari, despre la faptul că într-o carieră minieră, din satul Pinoasa, ar fi avut loc un accident de muncă. Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 34 de ani, din comuna Drăguțești, în timp ce desfășura activități de supraveghere a unei benzi transportoare de steril, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe banda transportoare. Bărbatul a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și nerespectarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă.

Citeşte şi: Un mort şi trei răniţi după ce două maşini s-au ciocnit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS