15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajat al CEO, mort după ce a fost lovit de roata unui excavator

Angajat al CEO, mort după ce a fost lovit de roata unui excavator

Un angajat al CEO și-a pierdut viața vineri în timp ce efectua lucrări la Excavatorul E 2000-03, ce se afla în revizie lunară, în perimetrul UMC Roșia-Peșteana.

Poliția Orașului Rovinari a fost sesizată vineri despre producerea unui accident mortal în Cariera Roșia, în proximitatea orașului Rovinari.

Victima ar fi un bărbat de 42 de ani, care ar fi efectuat operațiuni de reparare a unui excavator.

Potrivit unor surse din cadrul unității miniere, bărbatul era sudor și făcea parte din echipa de mentenanță. A fost lovit de roata excavatorului și aruncat la distanță. În zonă au ajuns trei ambulanțe, însă muncitorul nu a mai putut fi salvat.

ITM Gorj anchetează moartea angajatului CEO

În urma evenimentului de muncă produs astăzi, 20.10.2023, în jurul orelor 11.20, în perimetrul UMC Roșia-Peșteana, sector Roșia, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a deschis dosar de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea evenimentului, precum și stabilirea reglementărilor legale încălcate, a răspunderilor și a măsurilor ce se impun a fi luate pentru prevenirea producerii altor evenimente similare și, respectiv, determinarea caracterului accidentului.

La fața locului s-au prezentat, imediat după producerea evenimentului, doi inspectori din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă, în vederea efectuării cercetării inițiale.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare și nerespectare a măsurilor de sănătate și securitate în muncă și ucidere din culpă.

Citeşte şi: Ford Otosan începe producția noului model Courier

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS