22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova a pus gând rău service-urilor, vulcanizărilor și spălătoriilor

Primăria Craiova a pus gând rău service-urilor, vulcanizărilor și spălătoriilor

Primăria Craiova a pus gând rău service-urilor, vulcanizărilor și spălătoriilor. Acestea vor funcționa de acum înainte doar după cum le cântă primăria, adică după un regulament. Regulamentul privind conditiile de desfasurare a activitatilor de vulcanizare/service auto, spalatorie auto.

Recent, Primăria Craiova a lansat, în consultare publică un Regulament privind condițiile de desfășurare a activităților de vulcanizare / service auto și spălătorie auto. Documentul va putea fi consultat pe site-ul primăriei până la data de 9 noiembrie, timp în care persoanele interesate pot trimite sugestii sau observații.

Funcționare cu dezlegare de la primărie

Regulile impuse de primărie vin să facă ordine în rândul societăților care desfășoară astfel de activități. În primul rând, agenții economici care desfășoară activități de vulcanizare, service auto și spălătorie auto au obligația de a obține acordul de funcționare pentru activitatea prestată, de la primărie conform Regulamentului. Tot de la primărie trebuie să obțină prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare, cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de data începerii activității pe care urmează să o desfășoare. “Agenții economici care desfășoară activități de vulcanizare/service auto/spălătorie auto, au obligația de a obține acordul de funcționare pentru activitatea prestată, eliberat de către Primăria Municipiului Craiova în condițiile prezentului Regulament, sau după caz prelungirea termenului de valabilitate a acordului de funcționare, cu cel putin 30 de zile calendaristice înainte de data începerii activității pe care urmează să o desfășoare”, se spune în proiect.

Vulcanizările, service-urile și spălătoriile nu au ce căuta în zone care să afecteze patrimoniului arhitectural, istoric și de mediu. Tocmai de aceea, “Primăria Craiova va autoriza desfășurarea activităților adecvate, care să respecte reglementările urbanistice și să se armonizeze cu arhitectura zonală“. În aceste zone nu se vor desfășura astfel de activități care să producă noxe, zgomot și miros.

“În cazul în care se constată de către organele abilitate astfel de încălcări, autoritatea administrativă poate refuza emiterea Acordului, poate dispune suspendarea sau anularea acestuia în cazul în care acesta a fost emis. Suspendarea sau anularea acordului de funcționare se face prin dispoziția Primarului Municipiului Craiova”, se spune în proiect.

Regulamentul impune funcționarea după orar și locuri de parcare în incinta societății

Viitorul regulament impune și un orar acestor societăți. Orarul de funcționare va fi în intervalul 07:00-21:00. Orarul de funcționare poate fi prelungit peste limită sau non-stop, în situația în care aceste unității de servicii sunt situate în afara zonelor de locuit ale orașului.Programul acestora poate fi redus dacă sunt sesizări cum că liniștea publică este tulburată.

“Este interzisă desfășurarea activităților de vulcanizare/service auto/spălătorie auto în alte zone decât cele special amenajate în acest scop și pentru care s-a eliberat acordul de funcționare”, se mai spune în proiect.

Vulcanizările, spălătoriile și service-urile trebuie să asigure și locurile de parcare pentru autovehiculele ai căror proprietari apelează la serviciile lor. Staționarea și parcarea se va face doar în incinta acestor societăți pentru a nu afecta traficul rutier cum se întâmplă la acest moment.

“Staționarea și parcarea autovehiculelor vor fi asigurate exclusiv în incinta imobilului neafectând domeniul public. Agenții economici care desfășoară activități de vulcanizare/service auto/spălătorie auto înființați după adoptarea prezentului regulament, care implică prezența unui număr mare de autovehicule la punctul de lucru, și care, din aceste motive pot îngreuna traficul rutier, se autorizează numai cu asigurarea unor spații de parcare pentru cel puțin două autovehicule pentru fiecare boxă de lucru care funcționează”, se mai spune în proiect.

Sancțiuni

Nerespectarea regulamentului se sancționează cu suspendarea activității comerciale până la data autorizării și cu amendă de la 2.000 de lei la 2.500 de lei. Continuarea activității după suspendarea acordului, ca măsură complementară, duce la retragerea acordului de funcționare, cu consecința refuzului de emitere a unui nou acord pe o perioadă de un an.Desfășurarea de activități de prestare de servicii în afara spațiului deținut, pe domeniul public, se sancționează cu suspendarea activității comerciale pentru o perioadă de 30 zile și cu amendă de la 1.000 de lei la 2.000 de lei.

De asemenea, nerespectarea orarului de funcționare stabilit în acordul de funcționare, se sancționează cu amendă de la 500 de lei la 1.000 de lei. În termen de 180 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a prezentului Regulament, agenții economici au obligația obținerii acordului de funcționare emis în condițiile prezentului Regulament.Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se face de către primar şi împuterniciţii acestuia, dar și de către poliţiştii din cadrul Poliţiei Locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS