17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjA început reconstituirea Luptelor de la Podul Jiului

A început reconstituirea Luptelor de la Podul Jiului

Zeci de persoane participă sâmbătă la reconstituirea istorico-militară a Luptelor de la Podul Jiului. Evenimentul istoric a avut loc pe 14 octombrie 1916, cu peste un secol în urmă.

Bătălia dată la Târgu Jiu, la Podul Jiului, a rămas în memoria posterității datorită rezistenței pe care au reușit să o mențină locuitorii orașului și cei câțiva soldați români în fața armatei invadatoare.

Curajul și sacrificiul localnicilor au luat prin surprindere trupele inamice, dar mai ales au stârnit admirație din partea armatei române, fiind dat drept exemplu de forță.

Atmosfera de luptă a acelor vremuri (armata română, armata germană, armata austro-ungară) este redată astăzi de 50 de participanți îmbrăcați în uniforme militare de epocă, membrii ai: Asociației ”Tradiții Ostășești”- București, Asociației culturale ” Tomis” Constanța, Asociației ”Edlweiss ost”- București, ” Asociației 6 Dorobanți” – București.

Moderarea reconstituirii ”Luptelor de la Podul Jiului” este susținută de Costin Scurtu, istoric la Muzeul Militar din Constanța.

Citește și: Un cartier din Târgu Jiu a rămas fără iluminat public

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS