12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova a dat peste 630.000 de lei pe coşuri de gunoi într-un an

Primăria Craiova a dat peste 630.000 de lei pe coşuri de gunoi într-un an

Primăria Craiova a semnat, anul trecut, un acord cadru pentru achiziţia de coşuri de gunoi de mai multe tipuri, iar până în acest moment a cumpărat astfel de produse în valoare de peste 630.000 de lei. Acordul cadru este împărţit pe trei loturi, iar primăria cumpără în funcţie de necesităţi de la firmele care au fost desemnate câştigătoare.

Suma maximă la care se poate ajunge: peste 4,5 milioane de lei

Primăria Craiova a publicat în SEAP, anul trecut, acordul cadru pentru achiziţionarea de coşuri de gunoi. Contractul cadru a fost împărţit pe trei loturi, fiecărui lot aparţinându-i câte un tip de astfel de recipiente. Prin lotul 1 se achiziţionează coşuri de gunoi din fibră de sticlă, prin lotul 2 – coşuri de gunoi cu picior şi scrumieră, iar prin lotul 3 – recipiente de gunoi stradal pentru colectare selectivă. Contractul cadrul este valabil pe o perioadă de patru ani, iar valoarea totală estimativă a acestuia se ridică la 4.537.365 de lei, fără TVA (aproximativ 915.000 de euro, fără TVA).

Pentru lotul 1, cantitatea maximă de coşuri de gunoi pe care o poate cumpăra primăria în cadrul contractului este de 2.800 de bucăţi, iar cantitate minimă – 1.600 de bucăţi. Valoare estimată pentru acest lot este cuprinsă între 698.496,00 – 1.222.368 de lei, fără TVA. În cazul lotului cu numărul 2, cantitatea maximă ce poate fi cumpărată este de 400 de bucăţi, iar cea minimă este de 160 de bucăţi. Valoarea estimată a acestui lot este cuprinsă între 161.675 şi 404.188 de lei, fără TVA.

În cadrul lotului 3, primăria poate cumpăra o cantitate maximă de 200 de stâlpi cu patru recipiente pentru colectare selectivă, 300 de recipiente colectare selectivă (tablă și lemn) şi 200 de coșuri stradale colectare selectivă din beton armat. Cantitatea minimă a acordului cadru pentru acest lot este următoarea: stâlp cu 4 coșuri pentru colectare selectivă – 50 de bucăţi; coș gunoi colectare selectivă (tablă și lemn) – 50 de bucăţi; coș stradal colectare selectivă din beton armat – 30 de bucăţi. Valorea estimată a lotului 3 este cuprinsă întrei 378.056 şi 2.910.809 lei, fără TVA.

Cine vinde coşurile şi cât a cumpărat primăria până acum

Firmele desemnate câştigătoare de la care primăria se aprovizionează cu coşuri de gunoi din primul lot sunt Urbio Palagio SRL, RESING GROUP şi SC VIACON STEEL SR. Coşurile din lotul 2 se achizioneată de la UPIPSA S.R.L., BELMAR PROD şi GRAND TAOROM. De asemenea, coşurile din lotul 3 sunt cumpărate de la SC VIACON STEEL SRL, METAL MINDS DESIGN S.R.L. şi BELMAR PROD.

Din octombrie anul trecut şi până acum, primăria a cumpărat în şase etape recipiente pentru gunoi, prin intermediul unor contracte subsecvente. De trei ori a cumpărat coşuri de gunoi din fibră de sticlă, de două ori coşuri de gunoi cu picior şi scrumieră şi o singură dată coşuri de gunoi stradal pentru colectare selectivă. Pentru primul tip de coşuri de gunoi a cheltuit 365.400 de lei, fără TVA. În cazul coşurilor de gunoi din lotul 2, primăria a cheltuit 97.500 de lei, iar pentru cele din lotul trei a scos din conturi 169.435 de lei. Aşadar, într-un an, municipalitatea a cumpărat diverse astfel de recipiente în valoare de 632.335 de lei, fără TVA.

La un calcul simplu, dacă primăria va menţine acelaşi ritm de cumpărare a coşurilor de gunoi, pe parcursul celor patru ani de contract va ajunge să cheltuie aproape 2,6 milioane de lei, fără TVA. Însă, este foarte posibil ca numărul contractelor subsecvente să crească şi să se ajungă chiar şi la suma totală estimată din acordul-cadru. La fel de posibil este ca frecvenţa contractelor să scadă, iar suma totală cheltuită în urma celor patru ani de contract să fie mai mică de 2,6 milioane de lei.

Citeşte şi: Ţara arde, Olguţa aruncă cu banii la inaugurarea Târgului de Crăciun

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS