17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPe unele străzi din Craiova, balizele și gropile au prins rădăcini

Pe unele străzi din Craiova, balizele și gropile au prins rădăcini

Pe unele străzi din Craiova balizele și craterele parcă au prins rădăcini. Acestea sunt prezente aici de luni bune, unele au depășit anul și prin urmare autoritățile trebuie, cum s-ar spune, “să le taie moțul”.

Facem haz de necaz, dar pentru conducătorii auto nu este prea plăcut să ocolești o groapă sau o baliză când peambele părți ale carosabilului sunt parcate mașini sau să intre pe contrasens. Din cauza acestei situaţii, traficul pe unele străzi din oraș este neplăcut. Nu lipsesc ambuteiajele, nervii şi claxoanele.

Un exemplu în acest sens este strada Elena Teodorini. Aici, toți furnizorii de utilități, apă canal, gaze, parcă și-au pus în cap să împânzească strada cu gropi și balize de la un capăt la altul. De la intersecția cu strada Râului până la intersecția cu strada Brestei, gropile, șanțurile și din loc în loc câte o baliză sunt prezente de peste un an de zile. Extinderile imobiliare din zonă și racordarea clădirilor noi la rețelele de utilități par să fie problema. Totuși, operatorii au o sarcină să readucă partea carosabilă și tortuarele ciuruite la starea inițială. Când se va întâmpla „minunea”, nu se știe. Putem spune Dumnezeu cu mila și autoritățile cu nepăsarea. Când va veni asfaltul? Rămâne o surpriză pentru că până la readucerea la starea iniţială a carosabilului trec câteva săptămâni bune. În acest interval de timp, gropile se formează la loc. Este un coşmar pentru conducătorii auto care au trecere pe această stradă sau altele ca aceasta.

Crater în mijlocul străzii

La capătul străzii Câmpia Islaz, la intersecția cu bulevardul Știrbei Vodă tronează un crater. Este și acesta de peste un an de zile în carosabil. Este greu de ocolit, pentru că pe ambele laterale ale carosabilului sunt parcate autoturisme. Mașinile aflate în mers au o singură posibilitate să meargă pe mijlocul străzii, fix pe unde este groapa cu pricina.

Totuși, premiul întâi la gropi și șanțuri îl merită strada Alexandru cel Bun. Şi aici sunt multe gropi, iar autorităţile nu trec prin zonă că altfel și-ar fi dat seama cât de dezolantă este această arteră de circulație. De ani buni nu s-a luat nici o măsură pe această stradă. Maşinile merg foarte greu, pentru că sunt numai gropi. Toţi şoferii fac slalom printre gropi. Scapi de una, dai de alta. Problema străzii Alexandru cel Bun e veche, nu s-a făcut nimic de ani buni. Toată lumea sapă, sparge, dar nimeni nu repară. De la intersecția cu strada Elena Teodorini până la intersecția cu strada Bucovăț nu s-a făcut nimic de 25 de ani, spun localnicii.Cel puțin trăiesc cu speranța, fiindcă strada Alexandru cel Bun dimpreună cu alte străzi din oraș vor fi asfaltate cu bani de la bugetul de stat prin Programul naţional de investiţii Anghel Saligny.

Baliza nemuritoare

O altă anomalie devenită normalitate întâlnim pe strada Matei Milo. Fix în mijlocul carosabilului tronează de luni bune o baliză. Strada a fost asfaltată prin 2017, problema ar fi o gură de canalizare care s-a lăsat și s-a transformat în capcan pentru șoferi. Ca și în cazul gropilor și în cazul balizelor există un premiant, o „vedetă“. Putem spune asta pentru că apare pe rețelele de socializare, postată de locuitorii din zona respectivă. Este vorba despre o baliză de pe strada Făgăraș. Un craiovean a postat o imagine cu balizele, că sunt mai multe și întreabă ironic: „Câți ani credeți ca are această grădină urbană realizată cu multa grijă de către Primaria Municipiului Craiova pe strada Făgăraș?” Cu siguranță au o vechime considerabilă, pentru că în zona protejată de aceste balize vegetația a crescut mai înaltă de cât balizele, însele.

Astfel de exemple pot continua, ele sunt nelipsite din peisajul urbei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS