23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGuvernul investește 4 milioane de euro la Dăbuleni, într-un centru de colectare legume și fructe

Guvernul investește 4 milioane de euro la Dăbuleni, într-un centru de colectare legume și fructe

Guvernul va investi 4 milioane de euro pentru un centru de colectare de legume și fructe care va fi realizat la Dăbuleni, pe o suprafață de peste 3000 mp. Centrul din Dăbuleni va fi una dintre cele 15 astfel de investiții de la nivelul întregii țări. În Dolj, un al doilea centru se va construi în comuna Desa.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost prezent sâmbătă în orașul Dăbuleni, alături de președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, la o întâlnire cu primarii principalelor localități cu specific legumicol din județ.

Centrul din Dăbuleni va avea 1000 de mp pentru depozitare și 4 linii de sortare și ambalare

Investiția de aproape 4 milioane de euro, din fonduri guvernamentale, va fi realizată pe o suprafață de peste 3000 mp și va cuprinde 1000 mp de spații de depozitare cu temperatură controlată, 4 linii de sortare și ambalare și laborator performant de testare a calității produselor. Producătorii vor putea să își aducă aici marfa, care va fi apoi păstrată în condiții de cea mai înaltă calitate până la valorificare.

”În plus, pentru a se încuraja continuitatea producției de legume pe tot parcursul anului, toate fondurile destinate programului „Tânărul fermier”, de aproximativ 170 milioane de euro, vor fi direcționate exclusiv către legumicultori, iar producătorii vor putea beneficia de până la 70.000 de euro sprijin financiar, dar și de subvenție pentru fiecare kilogram de marfă adus la centrul de colectare”, a transmis președintele CJ Dolj.

Citește și: Atenționare meteo de vânt puternic pentru județe din Oltenia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS